Čović: Pešića za selektora!

"Mislim da je to u interesu srpske košarke. Jedan ciklus je završen i treba da počne novi. Nema ljutnje. Svi imamo nekakav mandat u svom životu, ali ljudi moraju da budu ispoštovani i uvaženi. Ako je trenutno neko napravio možda neuspeh, ne treba da zaboravimo da je imao hiljadu uspeha", rekao je Čović novinarima u opštini Pirot povodom večerasnje manifestaicje "Veče košarske".

On je dodao da se Pešić vratio medju crveno-bele kao "emninentan trener sa visokim rezultatima".

"To daje pravo na ambicije i razmišljanje o najvećim mogućim rezultatima. Ništa ne može preko noći. Potrebno je vreme", rekao je Čović.

Trener crveno-belih, koji je i promoter opštine Pirot, rekao je da "pored zadovoljstva klub ima i obavezu da dolazi u gradove poput Pirota da igra utakmice, populariše košarku i da se mladi bave sportom".

"Tradicija ovakvih turnira mora da se nastavi. Tim pre što iduće godine košarkaški klub Pirot slavi svoj jubilej - 60 godina postojanja", dodao je Pešić.

Na pitanje da li je sastav Zvezde konačan, Pešić je rekao da je on u fazi selekcije i da se stvara godinama.

"O timu treba da se razmišlja na duže, da postoji plan kako se bira ekipa, kako se stvaraju uslovi i kako se stvara filozofija. Sada se stvara novi koncept kluba koji treba da bude savremen", kazao je on.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je rekao da je namera lokalne vlasti da promoviše sport kao zdrav način življenja.

"Još više ćemo ulagati u sportsku infrastrukturu. Želimo da uspostavimo saradnju sa Zvezdom i da vidimo kakve su mogućnosti formiranja košarkaškog kampa u Pirotu
", dodao je Vasić.

U hali Kej u Pirotu danas se održava tradicionalna manifestacija "Veče košarke".

U 19.15 košarkaši Crvene zvezde Beograd igraće protiv bugarskog šampiona Lukoil akademika iz Sofije.

Beta

Pogledajte još