Kastro: Obama je glup!

Obama je pozvao stanovnike Kube, koja je pod američkim embargom već pet decenija, da se pridruži talasu demokratskih promjena koji upravo prolazi arapskim svetom, i podsetio da je u nekoliko decenija demokratizacija proterala većinu autoritarnih vladara u Latinskoj Americi.

"Došlo je vreme da se ista stvar dogodi i na Kubi. Ako vidimo pozitivne pomake, onda ćemo vam odgovoriti na pozitivan način", poručio je Obama režimu u Havani u razgovoru s hispanoameričkim novinarima.

Kastro je odgovorio sarkazmom u eseju objavljenom u kubanskim državnim medijima. "Kako lepo! Kako inteligentno! Tolika velikodušnost nije mu pomogla da shvati da posle 50 godina blokade i zločina protiv naše zemlje, nisu uspeli da slome naš narod", napisao je Kastro.

(old_image)

On je ocenio da će se mnoge stvari promeniti na Kubi, ali samo zahvaljujući vlastitim naporima Kubanaca i uprkos Sjedinjenim Državama«.

"Možda će se to carstvo srušiti prvo", dodao je Kastro.

On je takođe kritikovao nedavnu odluku američkog sudije koji je odlučio da jedan osuđeni kubanski agent mora nakon puštanja na uslovnu slobodu čitavo trajanje ove završne faze kazne da provede u SAD i pre toga se ne sme vratiti svojoj porodici na Kubu.

"To se moglo očekivati. Inače bi carstvo prestalo biti carstvo, a Obama bi prestao da bude glup", zaključio je Kastro, prenose agancije.

FoNet

Pogledajte još