Koncertom svih učesnika završena dečja manifestacija

Tokom pet dana vršnjaci iz cele Evrope družili su se u Beogradu i predstavili se igrom, pozorišnimm predstavama, muzikom i filmom.

Manifestacija je počela karnevalom u beogradskom parku Tašmajdan u kojem su učestvovala deca iz 19 zemalja i iz 20 osnovnih škola iz Srbije.

Učestvovalo je 1.500 dece, a tema ovogodišnjeg susreta dece Evrope bila je "Kad bi drveće hodalo", po nazivu pesme Grigora Viteza koja je izabrana jer su UN 2011. godinu proglasile Međunarodnom godinom šuma.

Tašmajdanom su defilovali mažoretkinje i deca obučena u zeleno kao "drveće koje hoda".

U dvorani centra Dečjeg kulturnog centra 3. oktobra održana su tri koncerta "Susreti prijateljstva" i publici su se predstavila i deca sa posebnim potrebama, pobednici takmičenja koje je organizovalo Društvo defektologa Srbije.

Tokom manifestacije "Radost Evrope" 4. oktobra su organizovane sportske aktivnosti na Adi Ciganliji, a održana je i izložba Međunarodnog likovnog konkursa Radost Evrope, na kojem je pobedio učesnik iz Hongkonga. Prijavljeno je 4.700 likovnih radova iz celog sveta, čiji su autori deca od pet do 18 godina.

Izložba je otvorena u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograda.

BEOGRAD, 6. oktobra 2011. (Beta)

Pogledajte još