Oglasili se autori vesti o Dobrici Ćosiću!

Kako su saopštili na lažnom domenu NobelPrizeLiterature.org, koji su zakupili 5. oktobra 2011. godine "kao simbolično podsećanje na dan kada je naša zemlja propustila istorijsku priliku da stvori jedan drugačiji i bolji svet", grupa "neplaćenih, samoorganizovanih web aktivista" je želela da obrati "pažnju srpske javnosti na opasan uticaj političara i pisca Dobrice Ćosića".

- Dobrica Ćosić je autor, javna i politička ličnost, koja deluje decenijama, uvek pri samom vrhu vlasti i najbližim krugovima moći, od Komunističke Partije bivše SFR Jugoslavije, preko inspiratora manifesta srpskog nacionalizma – zloglasnog Memoranduma SANU, zatim na položaju Miloševićevog predsednika ratne SR Jugoslavije, do današnje bliskosti namračnijim i najopasnijim pseudodemokratskim krugovima u Srbiji novog veka. - napisali su "web aktivisti", pored ostalog, i ovo kao objašnjene svog čina "dodeljivanja Nobelove nagrade" Dobrici Ćosiću.

Oni su na kraju objavili odlomak iz poeme Danila Kiša "Pesnik revolucije na predsedničkom brodu" koji su posvetili Dobrici Ćosiću.

Identitet kao i zemlja iz koje dolaze autori ove "šale" još uvek nisu pozanti.

VIŠE O: Dobrica Ćosić dobio Nobelovu nagradu!

Šta vi mislite da li je ovo akt hakera ili web aktivista sa stavom?

Pogledajte još