Džejms Kameron snima "Konstantina Velikog" u Srbiji!

Američki reditelj Džejms Kameron, koji je režirao filmove "Avatar", "Titanik" i "Terminator", do kraja godine počeće da snima film o caru Konstantinu, a deo scena uradiće u Nišu i Gamzigradu, piše Blic.

Najzaslužniji za dolazak čuvenog reditelja u Srbiju je Mića Jovanović, vlasnik "Megatrenda" koji je jedan od vlasnika autorskih prava za ovo ostvarenje koje je već dobilo epitet blokbastera, navodi list.

"Prošle godine u decembru potpisao sam ugovor na 9,99 odsto akcija od ovog projekta koji, prema prvim procenama, ima budžet oko 50 miliona dolara. Kupio sam privilegovane prve akcije tog projekta za koji se procenjuje da bi trebalo da zaradi oko 400 miliona dolara. Ovo nije nerealna projekcija, pogotovo kada se u projekat ozbiljno uključio Džejms Kameron", rekao je on.

Prema poslednjim informacijama koje sam dobio, snimanje bi trebalo da počne za nekoliko nedelja, izjavio je listu Mića Jovanović.

Idejni tvorci filma koji je dobio radni naziv "Konstantin Veliki" su američki producent Džoel Montgomeri i Srbin Miško Mitić, koji već nekoliko godina živi u Americi.

Mitić je napisao scenario koji je odmah dobio zeleno svetlo. Prema Jovanovićevim rečima, na njegov predlog film će se delom snimati na autentičnim lokacijama u Nišu i Gamzigradu.

"Postojala je ideja da Kluni glumi Konstantina, ali su američki partneri odustali od toga, najviše zato što lepi američki glumac gotovo nimalo ne podseća na pravog Konstantina. Odluku o tome ko će ga glumiti doneće Džejms Kameron", rekao je Jovanović.


Fonet

Pogledajte još