Heroj Martinović bez kazne!

Srpski fudbaler Martinović i njegov saigrač Stanka fižički su se obračunali sa navijačem Dragošem Enačeom koji je utrčao na teren tokom utakmice i udario fudbalera Steaue Georga Galamaza i tom prilikom mu slomio jagodičnu kost.

Navijač je potom nasrnuo i na ostale fudbalere kluba iz Bukurešta kada ga je udarcima zaustavio Martinović uz pomoć Stanke.

Komisija je odlučila i da ploeštanski klub igra šest utakmice bez gledaoca, i takodje je registrovala utakmicu sa Steauom službenim rezultatom 0:3. Klub je kažnjen i sa 60.000 leja ( oko 12.000 evra).

Potpredsednik LPF Florin Gatežan je izjavio da je incident za vreme meča, kada je fudbalski huligan utrčao u teren i udario igrača Steaue Georgea Galamaza, "jedinstven slućaj što se tiče razmera i težine".

On smatra da je doneta "najbolja odluka, a sada treba da sud oštrom kaznom ispuni svoju obavezu i da ubuduće pokaže veću strogost kada se radi o opasnim slučajevima na fudbalskom terenu".

Vlasnik kluba Steaua Djidji Bekali je izjavio da je normalna odluka da igrači Steaue ne budu kažnjeni.

"Nigde u svetu se ne može kazniti moralnost. Ceo svet je visoko ocenio da je moralno to što je Martinović učinio", naveo je Bekali i dodao da je normalna odluka da igerači Steaue ne budu kažnjeni.

POGLEDAJ VIDEO: Navijač udario igrača

Bekali je još ocenio da je za Petrolul Ploešti kazna prevelika, jer za incident nije kriv fudbalski tim tog kluba. Šest utakmica bez publike je mnogo, naveo je vlasnik kluba Steaua.

Rumunska štampa prenosi da su, za svaki slučaj, žandarmi čuvali Komisiju za disciplinu za vreme dok je odlučivala o kaznama.

Posle incidenta George Galamaz je primljen u bolnicu zbog slomljene jagodične kosti. Lečenje će trajati 45 dana.

Huligan koji je udario Galamaza je u pritvoru na 29 dana. Konstatovano je da je on bio drogiran kada je ušao na teren za vreme meča.

Klub Petrolul Ploešti je odlučio da sve osobe krive za incident za vreme meča sa Steauom doživotno neće imati pravo da udju na stadion u Ploeštiu.

Celokupma rumunska štampa traži primerne kazne za počinioce nereda na fudbalskim terenima, jer do sada su fudbalski huligani dosta blago prolazili posle nedozvoljenih postupaka.

Beta

Pogledajte još