Zvezdini igrači jedu u Meku?

Bez dva najbolja igrača ekipa Roberta Prosinečkog ostala je kratkih rukava kraj Đetinje… Zbog njihovih zdravstvenih problema došao je u javnosti pod lupu rad kondicionog trenera Srđana Zirojevića, a sportski direktor Ivan Adžić najavio razgovor sa mladim stručnjakom.

Smeta mi ova hajka, s obzirom da sve radim temeljno i stručno. Da je Zvezda pobedila sve prethodne utakmice, niko ne bi ni pridavao pažnju povredama. Neko pokušava da unese nemir u stručni štab u delikatnom delu sezone – otvorio je dušu Srđan Zirojević.

O povredama koje su mučile Milana Vilotića, Srđana Mijailovića i Uroša Ćosića nema osnova da se govori sa Zirojevićem, nastale su posle nezgodnih udaraca rivala na utakmicama. Kad je reč o situacijama sa Lazovićem i Kaduom, baca argumente na sto.

U toku nedelje dva puta vadimo igračima krv i zatim merimo ko je koliko zamoren. Lazović je laktatno bio dobar, ali mišićno zamoren za 50–60 odsto preko limita, jer je odigrao mnogo utakmica. Povreda u Užicu je bila produkt premora.

Pogodile su Zirojevića sumnje u kvalitet njegovog rada, ali u odbrani nijednog trenutka ne upire prstom u igrače.

Za bar polovinu Zvezdinih prvotimaca mogu da potpišem da su surovi profesionalci. Ne mogu da kažem ima li drugačijih, jer nisam u stanju da ih pratim da li jedu u „Mekdonaldsu”, unose li ugljene hidrate, vitamine… To je profesionalna savest i svako bi trebalo da je ima.

Izvor: zurnal.rs

Pogledajte još