Da živite 888 godina

U svakom slučaju ne može da škodi, a ako imate istančano nepce za neobične ukuse sigurno ćete se radovati malom eliksiru punom zdravlja za koji vam je potrebno malo meda i cimeta.

Med je odavnina poznat i kao lek, a posebno je blagotvoran na zdravlje u kombinaciji sa raznim biljem.

Naše bake su koristile med sa cimetom, biljkom poznatom po antiseptičkim i antibaktericidnim svojstvima. A da su bake imale pravo pokazala su medicinska istraživanja prema kojima kombinacija meda i cimeta ublažava tegobe u slučaju bolesti srca, infekcije mokraćnih kanala, loše probave i prehlade, a sprečava i leči akne i bubuljice.

Za lakše varenje, vitalnost

Med i cimet mogu da pomognu i kod čišćenja probavnog trakta od parazita i bakterija koji usporavaju varenje i uzrokuju nagomilavanje toksina u organizmu.

Ova magična kombinacija dobra je i za smirenje, jer redovna upotreba meda i cimeta povečava životnu energiju, daje osećaj zadovoljstva i spokoja.

Ako imate problema s lošim zadahom nije loše da ujutru isperete usta čašom vode u kojoj je razmućena jedna mala kasika meda i cimeta.

Kombinacija meda i cimeta posebno je delotvorna za starije ljude. Stručnjaci na osnovu istrazivanja tvrde da pola velike kašike meda u časi vode i malo cimeta uzimate svakog dana posle pranja zuba i oko 15 časova kada vitalnost tela počinje da opada. Imaćete bar malo više snage u roku od jedne semdice.

Cimet se dobija od kore stabla cimetovca i raste u Aziji. Kora cimetovca upotrebljava se za lecenje prehlade, kašlja, grčeva u zelucu, problema sa varenjem, psihičkih problema i tonifikacije tela. Prema kineskim legendama cimet je koristio Peng Zua, za kojeg postoji verovanje da je doziveo 888 godina.

Usporite starenje

Pretpostavlja se da su Hunzi pleme koje je dobro poznavalo lekovitost cimeta i meda. Čaj od cimeta i meda zaslužan je za duboku starost i vitalnost članova ovog plemena.

Šta više naučnici veruju da ova kombinacija usporava proces starenja, produžava zivotni vek a kožu cini svežom, nežnom i krepkijom. Recept je sledeći: jednu kašiku cimeta i četiri kasike meda prokuvati u jednoj šolji vode. Podeliti na četiri dela i piti tokom dana, četiri puta dnevno.

Alo vas pak muči prehlada u jednu veliku kašiku mlakog meda umešajte jednu četvrtinu male kašike cimeta. Uzimajte tri puta dnevno tokom tri dana i prehlada će nestati. Ovo je dobro sredstvo za čišćenje sinusa i lečenje hroničnog kašalja.

(old_image)
Pogledajte još