Najpoznatije plave oči na svetu!

Da li postoji neka poznata ličnost čije oči su inspirisale niz sajtova, grupa na Facebooku, video klipova, tekstova i foto-montaža? Hm, mislimo da ne...

Momak neobičan koliko i njegove oči jeste glumac Kilijan Marfi (Cillian Murphy). Mnogi kažu da ima najčuvenije neverovatno svetlo plave oči na svetu koje su možda poznatije od njega samog. Da su zadivljujuće (mada pomalo i zastrašujuće, po subjektivnom mišljenju) slažemo se, ali verujemo da je i on poznat isto koliko i njegove oči.

(old_image)

Ono što je interesanto jeste da je ove plave oči među prvima primetio naš proslavljeni reditelj Goran Paskaljević koji mu je 2001. godine poverio značajnu ulogu u svom filmu "Kako je Hari postao drvo" (video na kraju teksta). Od tada je Kilijanu nekako sve krenulo. Sada ima 35 godina i iza sebe velike uloge poput "28 dana kasnije", "Hladna planina", "Batman Begins", "Red Eye", "Sunshine", "Mračni vitez", "Inception", "Tron: Legat" i, najnoviji koji se trenutno daje u našim bioskopima, "Preostalo vreme". Velike uloge mu tek slede, u to ne sumnjamo, jer je izuzetan talenat, ali i momak neobičnog izgleda i... pa, tih čuvenih plavih očiju.

Ako neko zna da uoči nešto cool onda je to reditelj Deni Bojl, koji izuzetno voli da radi sa Kilijanom, a i njegovim očima. Tako je Deni Kilijanovom desnom oku dao čak i jednu "ulogu" u filmu "28 dana kasnije", a nije propustio i da mu oči "obasja Suncem" u filmu "Sunshine".

(old_image)
VIDI JOŠ...

Međutim, nije Deni Bojl jedini poznati fan ovih plavih očiju. I reditelj serijala o Betmenu - Kristofer Nolan je takođe.

- On ima najneverovatnije oči i uvek pokušavam da nađem razloge da ih snimam izbliza - rekao je Nolan.

Znate kako fanovi opisuju njegovu boju očiju? Kažu da je to "boja mora tokom vedrog letnjeg dana", odnosno "najplavlja plava od veoma plavih plavih".

Naravno, ni novinari nisu uspeli da odole da pitaju Kilijana o njegovim očima. Međutim, on, iako svestan da zahvaljujući njima ponekad "profitira", kaže da ne posvećuje tome previše vremena. A i zamislite kada bi se bavio svojim očima toliko koliko se bave drugi?! Pa i ovo je već dovoljno čudno samo po sebi, zar ne?

Kilijan Marfi u filmu Gorana Paskaljevića!



(Pravi irski izgovor imena ovog talentovanog glumca je Kilijan. S obzirom da je on danas pre svega holivudska zvezda, a u SAD mu ime izgovaraju Silijan, mnogi prihvataju ovaj izgovor. Na molbu posetilaca Nadlanu.com i mi ćemo prihvatiti irski izgovor.)

Pogledajte još