Počinje suđenje Karlosu Šakalu

0

U pariskom sudu u ponedeljak počinje suđenje nekada najpoznatijem svetskom teroristi Karlosu "Šakalu" za četiri napada koja su se zbila pre skoro tri decenije, a presuda bi mogla da odredi njegove izglede da se ikada nađe na slobodi.

Pred početak sudjenja u specijalnom antiterorističkim sudu koje ćeprema procenama trajati šest nedelja, 62-godišnji Karlos, čije jepravo ime Iljič Ramires Sančes, rekao je u intervjuu francuskomradiju da je njegov „karakter prilagodjen ovakvoj vrsti borbe“.

„Stanje uma mi je još borbeno“, dodao je Ramires, koji je poslednjih17 godina proveo iza rešetaka.

Ipak, Ramires, koji boluje od dijabetesa, kazao je i da mu nedostajeporodičan život koji je, kako kaže, žrtvovao u godinama koje jeproveo putujući svetom kao terorista slobodnjak po Bliskom istoku ievropskim prestonicama, a potom u begu, a na kraju u zatvoru 1994. uFrancuskoj.

Šakal je kazao i da dalje sanja o tome da će jednog dana napustitiFrancusku i vratiti se u rodnu Venecuelu, čiji ga je predsednik UgoČaves jednom prilikom nazvao „revolucionarnim borcem“ i čija ga jeambasada u Parizu donedavno snabdevala kubanskim cigarama.

PARIZ, 6. novembra 2011. (Beta-AP)

Ostavite komentar

Your email address will not be published.