Svetski kup više maraton nego odbojka

"Svetski kup je veliki izazov. To je prvenstvo sveta u malom, i to udosta teškoj disciplini, koja je bliža maratonu nego odbojci, jer seigra 11 utakmica za 15 dana, a samo tri ekipe će se plasirati naOlimpijske igre", rekao je Kolaković novinarima u Beogradu napočetku priprema.

Odbojkaška reprezentacija Srbije je evropski prvak, a od 20. novembrado 4. decembra učestvovaće na 12. Svetskom kupu u Japanu. To je prvikvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.Kolaković je pozvao 16 igrača.

"Početak je priprema, igrači dolaze iz svojih prvenstava sa svojimformama i svojim problemima. Nemamo vremena za neke velike popravke,ali imamo vremena da udjemo u kolektivni duh koji nas je krasio naEvropskom prvenstvu", rekao je Kolaković.

Srbija će igrati u Grupi A u prvom kolu u Nagoji, sa Argentinom,Poljskom i Iranom, dok će u drugoj rundi u Osaki igrati protiv Japanai Kube. U trećoj rundi ekipa će biti u Hamacuu, gde će se sastatisa Rusijom, Italijom i Brazilom. Poslednja, četvrta runda igra se uTokiju, a rivali Srbije biće tu Egipat, Kina i SAD.

Na Kolakovićevom spisku nalaze se:

Tehničari: Vlado Petković, Mihajlo Mitić i Nikola Jovović.

Korektori: Ivan Miljković i Aleksandar Atanasijević.

Libera: Nikola Rosić i Filip Vujić.

Blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Milan Rašić i Borislav Petrović.

Primači: Nikola Kovačević, Miloš Nikić, Miloš Terzić, Uroš Kovačević i Miloš Vemić.

Beta

Pogledajte još