Morison i Pešić promovisali borbu protiv dijabetesa

"Kada mi je bilo 14 godina doktori su mi rekli da bolujem od dijabetesa tipa 1. Rekli su mi da ću moći normalno da živim, kao i svi ostali ljudi. To sam sebi usadio u glavu i odlučio da se bavimkošarkom", preneo je klupski sajt Morisonove reči.

Morison je kao student igrao za Univerzitet Gonzaga, potom je bio treći pik na draftu za američku NBA ligu, a sa Los Anđeles Lejkersima dva puta je postao šampion.

"Moja situacija je specifična, jer mi se zbog utakmice podigne adrenalin, a nivo šećera u krvi mi pada. To rešavam čokoladom i sokom. Morate biti svesni da u životu ne ide sve kako je planirano, pa uvek morate biti spremni na sve", kazao je Morison.

Američki košarkaš kazao je da mu se dešavalo da ima probleme tokom meča.

"Desilo mi se i da padnem na meču, ali uz redovne kontrole i vođenje računa o načinu života sve se može uskladiti. Insulinsku pumpu proveravam svaka tri dana i volim je najviše na svetu. Znam da se u
nekom zemljama teže nabavlja u odnosu na SAD, ali nadam se da će se situacija popraviti
", dodao je Morison.

Trener Zvezdinih košarkaša Svetislav Pešić rekao je da će "uvek izdvojiti vreme za ovakve akcije".

"Morison je vrhunski sportista i on vrlo dobro živi sa dijabetesom, jer je odgovoran i organizovan. Preporučio bih svima da se bave sportom, jer će onda problemi biti daleko manji", istakao je Pešić.

Kao svetski dan borbe protiv dijabetesa obeležava se 14. novembar.

Beta

Pogledajte još