Miličić: Dudo, lažeš kao pas!

Centar Minesote za selektora Dušana Ivkovića kaže da je ostario, da mu je proradio ego i da "laže kao pas"!

"Hteo sam da igram za reprezentaciju i nije u redu od Dude da kaže da se nisam javljao na telefon. Drugo je što je on ostario, pa mu je proradio ego", počeo je 26-godišnji Novosađanin i nastavio:

"Nas dvojica smo imali nesuglasice i ranije, ali smo ih rešili. Ranije sam dobio ponudu od matičnog kluba da za sumu novca koja se ne odbija provedem dva letnja meseca u Americi i tamo treniram. Isprva sam im se zahvalio i rekao da ne mogu da kažem 'ne' svojoj reprezentaciji. Tada sa klubom nisam imao važeći ugovor, a potpisao sam ga 15-ak dana posle okupljanja reprezentacije. Selektor je to shvatio kao moju 'ispalu' iako nisam nikoga prevario, jer me niko nije ni zvao u reprezentaciju. Da sam po prirodi nervozan, rekao bih mu svašta, ali krivo mi je što ljudi ne znaju pravu priču". Darko Miličić uverava da nije izlazio u javnost jer Ivkovića poštuje "kao starijeg čoveka". Ipak...

(old_image)

"Nakon što me je Duda 'prozvao', mogao sam da iznesem celu ovu priču, ali nisam, jer ga poštujem kao starijeg čoveka, iako laže kao pas. Znao je gde sam, mogao je da dođe po mene, jer sam za sve njih uvek bio dostupan, iako niko iz Saveza nije brinuo o meni dok sam bio povređen i imao probleme. Ne može niko da me pozove dan ranije i kaže: 'Dođi sutra, igraš za reprezentaciju', kao što se dešavalo. Kako to da dođem sutra kada imam ženu i decu?! Ne može neko ko je plaćen trener da bude heroj i patriota, a mi igrači igramo za džabe i nismo ni jedno od navedenog?!" , u svom stilu je nastavio Miličić.

Za razliku od mnogih NBA igrača Darko nije došao da igra u Evropi dok traje lok-aut.
"Ostajem u Minesoti, a kada je reč o početku sezone - ne zavisi od mene. Valjda će se igrači i vlasnici klubova uskoro dogovoriti. Već sada polako treniram, ali i idem u lov i ribolov širom Evrope, mada mi je za ribolov najzanimljivija Francuska".

Miličićev saigrač iz Minesote Nikola Peković blista u Partizanu.
"On igra u Partizanu dok traje lok-aut, a kada se završi, vratiće se u NBA. Ja nisam takav čovek. Želja mi je da igram u Crvenoj zvezdi koju volim, ali se bojim da ne ostanem samo nedelju-dve i onda da razočaram navijače. Kada budem raskrstio sa NBA ligom, doći ću", zaključio je Darko Miličić.

Izvor: mozzartsport.com

Pogledajte još