Mladenović na Marakani, Mirić na JNA!

Iako se "večiti" derbi igra u subotu 26. novembra, jedan su rivali jesenas već odigrali i podelili su plen. Levi bek Borca iz Čačka Filip Mladenović je prvo bio "viđen" u crno-belom, ali će karijeru izvesno nastaviti na "Marakani", dok će Marko Mirić, nesuđeno pojačanje crveno-belih pre godinu dana, ipak, zaigrati u Humskoj!

Mlada selekcija Srbije: 5To je epilog dugih pregovora, ubeđivanja, obrta koji čekaju kraj prvenstva za obelodanjivanje i realizaciju, mada kad su srpski klubovi, menadžeri i igrači u pitanju, važi ono zlatno pravilo - samo potpisan ugovor je validan.

MLADENOVIĆ
Ime i prezime: Filip Mladenović
Rođen: 15.8.1991. u Čačku
Visina: 180 cm.
Težina: 68 kg
Pozicija: levi bek
Karijera: Borac Mlada selekcija Srbije: 5

Crvena zvezda je pre godinu dana vodila bitku sa Spartakom ZV za Marka Mirića, ali onda je došao trener Prosinečki, "razotkrio" moći Darka Lazovića, na krilima popunio mesta sa Borhom, Vešovićem, Pašekom. O reprezentativnom vezisti je prestalo da se razmišlja.

I pre odlaska Duška Tošića, crveno-beli su tražili levog beka i izabrali - Filipa Mladenovića (20). Mladi reprezentativac Srbije je brz, prodoran igrač, odličnih motoričkih sposobnosti i solidne tehnike. Zvezdina igra se zasniva na ofanzivnim bekovima pa je logično da su bili zainteresovaniji za postizanje dogovora sa Borcem, a onda i sa igračem.

MIRIĆ
Ime i prezime: Marko Mirić
Rođen: 26.3.1987. u Kragujevcu
Visina: 193 cm.
Težina: 80 kg.
Pozicija: vezni
Karijera: Vodojaža, Metalac 2006-09, Spartak ZV 2009-2011. Reprezentacija Srbije: 3

Partizan je prvi dobio Mladenovićev verbalni pristanak, ali je vremenom izgubio bitku sa Zvezdom. Realno, mladi Čačanin pored dva reprezentativca Srbije i Makedonije, Volkova i Lazevskog, teško da bi se izborio minutažu.

Na drugoj strani, Marko Mirić stiže kao alternativa za Nemanju Tomića, koji će na zimu gotovo sigurno napustiti Humsku. I mada od krilnih igrača trener Stanojević ima Babovića, Babića, Mangu, očigledno je procenjeno da je potreban igrač bar godinu-dve iskusniji. Crno-beli su postigli načelni dogovor sa Spartakom ZV i čekaju januar za realizaciju transfera.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još