Di-džejevi predstavili Burn Audio Tool

Burn studios audio tool je lansiran prošle godine na jednoj od najvećih i najznačajnijih evropskih manifestacija kada je u pitanju elektronska muzika - Amsterdam Dance Event. U pitanju je aplikacija koja je sada dostupna online,što znači otvorena za sve.

Burn Audio Tool Aplikaciju su prezentovali poznati domaći DJ-evi Dejan Milićević i Marko Milosavljević (Burn studio ambasadori) i Kobaya iz Beograda, Speed Progress iz Subotice. Uz priču o Cloud tehnologiji i načinu na koji funkcioniše, kao i prezentaciju funkcionisanja same aplikacije (instrumenti, povezivanje, primeri prethodno urađene numere i live demo kako su 7 producenata sa različitih lokacija uradili zajedničku numeru).

Na sajtu www.burn-studios.audiotool.com softver dozvoljava svim korisnicima da kreiraju muziku profesionalnog kvaliteta i za to je potreban samo Flash plejer i internet konekcija. Ova zaista moćna aplikacija obezbeđuje ozbljnu audio platformu sa velikim izborom virtualnih sprava,drum mašina i sintisajzera. Naravno sve može biti konektovano u neograničenom broju kombinacija u virtuelnom studiju. Ova tehnologija zapravo dozvoljava svakom da se oproba na polju muzičke produkcije sto je oslobađajući korak napred za novu generaciju muzičkih kreativaca. Mladi talenti više nisu ograničeni svojim finansijskim mogućnostima u smislu nabavke softvera zato što je Burn platforma potpuno besplatna za sve.

Nakon predstavljanja na prošlogodišnjem Amsterdam Dance Event-u i beta faze, Burn AudioTool je predstavljen na festivalima poput IMS (International Music Summit - Ibizza), Sónar (Barcelona), Balaton Sound (Madjarska).

"Ideja je da upoznamo domaću muzičku scenu sa Burn audiotool platformom i putem interaktivne prezentacije softvera, podstaknemo mlade da se bave muzičkom produkcijom i učestvuju u Burn WorldWide remix konkursima. ", kažu organizatori.

Sve o remiks konkursima možete saznati na http://burn-studios.com/

Pogledajte još