Junajted, Bajern, Inter žele da potvrde drugu fazu

Derbi kola u Grupi A, i verovatno najzanimljiviji sutrašnji meč, igraće se u Napulju, u kome Napoli dočekuje zahuktali Mančester siti. Engleski tim je drugi sa sedam bodova, a italijanski treći sa pet, tako da bi ovaj duel mogao direktno da odluči o putniku za drugu fazu.

U prvom meču bilo je 1:1 u Mančesteru, a dodatno samopouzdanje Napoliju donosi i snažan domaći teren, u kome nisu izgubili u poslednjih 10 utakmica od kada su se pre tri godine vratili u evropska takmičenja.

Siti dolazi ohrabren sjajnom serijom pobeda u Premijer ligi i ubedljivim prvim mestom. Tim Roberta Mančinija željan je da dokaže svoju vrednost i na evropskoj sceni.

Prvi u Grupi A je Bajern, koji ima tri pobede i jedan nerešen rezultat do sada, a sutra u Minhenu dočekuje Viljareal, tim sa svim porazima do sada. Bavarci imaju 10 bodova i veorvatna pobeda nad Špancima obezbediće im plasman u drugu fazu.

Inter je u prvom kolu senzacionalno izgubio od Trabzonspora, ali je u međuvremenu zauzeo prvo mesto u Grupi B sa devet bodova, četiri više od Trabzona i moskovskog CSKA.

Italijanska ekipa bi pobedom u gostima protiv Trabzona obezbedila plasman u drugu fazu, a igre u poslednje vreme pokazuju da je to ostvarivo. Taj rezultat bi išao na ruku Moskovljanima, koji bi domaćom pobedom nad Lilom obezbedili drugo mesto.

Derbi Grupe C igra se u Mančesteru, u kome domaći Junajted dočekuje Benfiku. Oba tima imaju po osam bodova, ali domaći tim ima nešto bolju gol razliku.

Junajted je delovao bolje od kada se u tim vratio kapiten Nemanja Vidić, ali će on propustiti sutrašnji meč zbog parnih kartona.

Benfika ove sezone nije izgubila na gostovanjima, ali to neće mnogo značiti na Old Trafordu, na kome je Mančester izgubio samo jednom u poslednje 34 evropske utakmice, a to je bilo pre šest godina.

Bazel bi mogućom pobedom nad "fenjerašem" Ocelulom mogao da se izjednači po broju bodova sa poraženim iz derbija, čime bi zadržao nadu da može da se plasira u drugu fazu.

U Grupi D Real Madrid, koji se već plasirao u Top 16, dočekuje Dinamo, tim sa svim porazima u dosadašnja četiri kola. Španci imaju 12 bodova, Ajaks je drugi sa sedam, a Olimpik Lion četiri.

Holanđani bi mogućom pobedom u gostima Lionu mogli da obezbede prolaz u drugu fazu, dok je Francuzima ovo poslednja šansa da ostane u trci za prolazak među 16 najboljih.

Beta

Pogledajte još