Federer deklasirao Nadala

U duelima dvojice tenisera koji su obeležili proteklu deceniju veoma retko se dešavalo da jedan od njih ostvari ovako laku i ubedljivu pobedu. Federer je u London došao u izvanrednoj formi, dok Nadal jednostavno ne liči na sebe.

Španski teniser je solidno odigrao samo prva dva gema u kojima je servirao, a sve posle toga ni najmanje nije ličilo na izdanje igrača koji je u prethodne dve godine vladao svetskim tenisom.

Federer je kontrolu u meču preuzeo u šestom gemu, kada je napravio prvi brejk. Niko tada nije mogao da pretpostavi da će Nadal do kaja osvojiti samo jedan gem, ali se upravo to desilo.

Šta se sa Nadalom dešavalo u drugom setu teško je reći. Koliko god da je Federer bio siguran, to nije mogao da bude razlog za onako izdanje Nadala, koji je u tom delu igre osvojio samo devet poena, od čega tek dva u gemovima u kojima je servirao Švajcarac.

Večerašnjom pobedom, Federer se osveto Nadalu za poraz u Finalu Rolan Garosa 2008. godine, kada je rezultat bio 6:1, 6:3, 6:0 za Španca.

Uprkos ovakvoj igri, Nadal i dalje ima šansu da se plasira u polufinale, a za to će mu biti potrebna pobeda u trećem kolu protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge

FoNet

Pogledajte još