Koga se plaši Dino Merlin?

S druge strane, Srpski narodni pokret „Naši“ najavljuje nemire oko Arene i u njoj tokom koncerata, razne ekstremističke grupe prete ubistvom, a Dino Merlin tvrdi da ne oseća strah. „Plašim se samo Boga, a zlo niti sam kome želeo niti sam kome činio“, kaže on.

- Pojedinci imaju pravo da ne žele moj dolazak, mene zanimaju oni koji vole moje pesme. Ja dolazim njima da pevam. Samo njima - kaže Merlin, piše "Blic".

- Velika je stvar oboriti rekord jedne od najvećih dvorana u Evropi, u kojoj nastupa svetska elita! - izjavio je Dino Merlin pred dolazak u Beograd na generalnu probu uoči koncerata u Areni.

Pokret „Naši“ najavljuje da će pred sva tri koncerta Dina Merlina oko Arene postaviti replike zastava koje je BiH koristila tokom rata da bi, kako kažu, ljudi mogli da brišu noge o njih, dok će u samoj sali zapaliti neku od zastava. Publici će deliti letke sa izjavama Dina Merlina protiv Srba, a ljude koji žive u blizini Arene upozorili su da sklone automobile, jer neće garantovati za eventualnu štetu.

Tokom boravka u Beogradu Merlin će se sastati sa svojim saradnicima Vesnom Zmijanac i Željkom Joksimovićem, a zakazaće sastanak i s Dejanom Petrovićem, prvom trubom sveta. Naš slavni trubač oduševio je Dina, pa je bosanski kantautor izrazio želju da nešto snime zajedno.

Tokom boravka posetiće i bivše komšije iz Sarajeva koje 20 godina nije video, a obići će i Sebilj, javnu česmu na dnu Skadarlije koju je Sarajevo poklonilo Beogradu.

(old_image)

- Sigurno ću otići i na Slaviju, deo grada koji mnogo volim i koji mi je pred očima kad god čujem Bajagine stihove: „Dole ispod Slavije, kada šina savije...“ - kaže Dino Merlin.

Svaki sekund Merlinovog boravka u Srbiji pratiće policija i ništa neće biti prepušteno slučaju.

Sva tri dana ulazi u Beogradsku arenu otvaraju se u 18 časova i apelujemo na publiku da dođe ranije jer će koncerti početi na vreme (u petak i subotu u 20 sati, a u nedelju u 20.30), saopštava policija.

Pogledajte još