Partizan matirao Zvezdu!

Golove su postigli Zvonimir Vukić u 71. i Marko Šćepović u 78. minutu.

Zvezda je prva imala priliku da povede, ali je Brazilac Evandro promašio penal.

Partizan sada ima 36 bodova, a Zvezda 29.

Utakmica na stadionu Crvene zvezde protekla je uz mnogo nervoze i nekoliko incidenata na tribinama i na terenu. Početak je kasnio nekoliko minuta zato štu su domaći navijači palili baklje, pa se teren nije video od dima.

Posle samo šest minuta igre, baklje su upalili i navijači Partizana, a onda su ih bacali na atletsku stazu, gde je izbio manji požar, tako da je meč prekinut na oko pet minuta.

(old_image)

Navijači Partizana međusobno su se gađali stolicama i bakljama pre početka utakmice, dok su pristalice Zvezde pirotehničkim sredstvima sprečile deo gostujućih fudbalera da na poluvremenu napuste teren.

Takođe, na poluvremenu je na terenu došlo do koškanja između dva stručna štaba i obezbeđenja terena.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan pobedio Zvezdu na Marakani

Na terenu nije bilo mnogo akcije. Uglavnom se igralo na sredini terena uz povremene prilike na obe strane.

Zvezda je prva zapretila. Već u petom minutu Darko Lazović je izveo korner, Ivan Ivanov nije uspeo da izbaci loptu, a Nikola Mikić je u padu sa oko pet metara šutirao preko gola.

Partizan je prvu odličnu šansu imao u 30. minutu, kada je Vukić proigrao Stefana Babovića u šesnaestercu, koji je sa oko osam metara šutirao i pogodio Zvezdinog defanzivca Nikolu Petkovića, a onda je njegov ponovljen udarac Boban Bajković lako odbranio.

(old_image)

Četvorostruki uzastopni šampion Srbije oslobdio se tada pritiska i stalno je napadao, ali je Zvezda prva dobila veliku priliku da povede.

POGLEDAJ VIDEO: Delije gađaju Stojketa!

Lazović je izveo slobodan udarac, a lopta je u šesnaestercu pogodila Nemanju Rnića u ruku, posle čega je dosuđen penal. Evandro je šutirao u donji desni ugao, ali je lopta pogodila stativu.

Zvezda je obeležila i početak drugog poluvremena, ali je Kristijano Borha promašio gol sa oko šest metara.

Crvena zvezda: Bajković - Mikić, Mijailović, Adi, Petković - Dimitrijević, Kadu, Evandro - Lazović, Borha - Kaluđerović

Partizan: Stojković - Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski - Kamara - Tomić, Babović, Vukić - Šćepović, Marković.

Partizan je poveo u 71. minutu, kada se sa desne strane šesnaesterca Li Adi sapleo i tako omogućio Šćepoviću da doda loptu do Vukića, koji se oslobodio svog čuvara, a onda i "promešao" ostatak odbrane Zvezde i preciznim udarcem savlada Bajkovića.

Samo sedam minuta kasnije, rezerva Nemanja Tomić uputio je visoku loptu ka šesnaestercu Zvezde, a nju je pored Milana Vilotića stigao Šćepović i plasirao je ispod istrčalog Bajkovića za 2:0.

Zvezda je poslednju šansu imala u 82. minutu, kada je Stojković zaustavio pokušaj Evandra iz prodora.

Navijači Crvene zvezde glasno su posle meča tražili smenu uprave i ponovo su "topovskim udarima" sprečavali igrače Partizana da napuste teren, odakle su ih ispratili pripadnici Žandarmerije.

Beta

Pogledajte još