Jovanović pozvao Tadića da kaže istinu o Kosovu

NOVI SAD, 26. novembra 2011. (Beta) - Jovanović je na tribini Preokreta u Novom Sadu kazao da je do 9.decembra, kada se u Briselu odlučuje o kandidaturi Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, neopohodna demokratska gradjanska mobilizacija društva.

"Mi smo strašno pogrešili na Kosovu. Mi smo 1989. godine otišli na Kosovo polje kao horda i sa porukom da, ako i ne znamo da radimo,znamo da se bijemo. Krenuli smo ka nebu, a završili u najdubljoj rupi. To su činjenice koje treba jasno i glasno reći gradjanima Srbije", rekao je lider LDP-a.

On je ocenio da je evropska ideja u Srbiji potpuno kompromitovana, jer je postala alibi "za sve i svašta", i da je neophodan širok dijalog "zbog katastrofe koja nam se kontinuirano dešava godinama".

Jovanović je naveo da je zbog pogubne i neodgovorne politike koja se u Srbiji vodi i posle 2000. godine Vojvodina došla u situaciju da je od najrazvijenijeg postala nerazvijeni region.

"Moraju se uvažiti činjenice, medju kojima je i to da se Vojvodina, koja počiva na evropskoj ideji, gubi i nestaje jer se mi kao društvosve vreme obračunavamo sa evropskom idejom", ocenio je Jovanović.

Pogledajte još