FSS "zatvorio" Marakanu!

0

Disciplinaska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je odluku da se pokrene prekršajni postupak protiv Crvene zvezde zbog loše organizacije utakmice 13. kola Super lige sa Partizanom.

Na današnjoj sednici donesena je odluka o suspenziji Stadiona Crvene zvezde i zabrani odigravanja prvenstvenih i Kup utakmica prvog tima ovog kluba bez prisustva publike, do donošenja konačna odluke. Takođe, protiv Crvene zvezde je pokrenut prekršajni postupak zbog slabe organizacije utakmice, a prema navodima iz izveštaja delegata i specijalnih kontrolora za bezbednost„, navodi se u saopštenju.

Na sednici DK FSS o derbi utakmici Super lige koji je u subotu odigrana na Zvezdinom stadionu, analizirani su izveštaji službenih lica koja su prisustvovala utakmici.

Posle analize odlučeno je da delegat utakmice Miodrag Popović podnese dopunski izveštaj u kojem će objasniti zašto fudbaleri Partizana na poluvremenu meča nisu otišli u svlačionicu kao i druge detalje vezane za ponašanje aktera meča.

Dopunske izveštaje moraće da podnese i sudijska trojka, kao i specijalni kontolori za bezbednost.

DK FSS takođe je doneo odluku da se sportski direktor Crvene zvezde Goran Vasilijević i njegov kolega iz Partizana Mladen Krstajić izjasne o događajima tokom i posle meče „večitih rivala“.

Protiv njih dvojice takođe će biti pokrenut postupak, piše u saopštenju FSS.

I trener Partizana Aleksandar Stanojević će morati da se izjasni pred DK FSS, posle čega će biti doneta odluka o eventualnom pokretanju potupka protiv njega.

O pokrenutim postupcima disciplinskog organa FSS donećemo odluku na narednoj sednici Disciplinske komisije FSS, a koju smo zakazali za utorak 6. decembar. O eventualnim pokretanjima postupaka prema nekim
drugim licima odlučićemo po dobijanju navedenih dopunskih izveštaja i izjašnjenja
„, rekao je predsednik DK FSS Slobodan Pajović.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.