Na Festivalu nauke više od 300 naučnika iz osam zemalja

0

Festival nauke počinje danas u Beogradu, a do 4. decembra na toj manifestaciji biće predstavljeno više od 300 naučnika iz 31 naučne institucije iz Srbije, Austrije, Švajcarske, SAD, Francuske, Hrvatske, Švedske i Estonije.

Kako su najavili organizatori festivala, posetioci će moći da vide robote, zvuk koji igra, dimni tornado, avione nesalomivih krila, izložbu iz Švajcarske o mozgu i njegovim neobičnim funkcijama.

Biće organizovana naučna igraonica sa replikama rimske borbene opreme i ratnih pohoda pre nove ere, a učesnici iz Francuske prikazaće „nemoguće“ eksperimente koji zbunjuju posmatrače.

Organizatori najavljuju i laserski šou učesnika iz Austrije, svirku uz pomoć usisivača-gitare ili pisaće mašine-sintisajzera, muziku koju komponuju motori, žice i ventilatori, planetarijum, kao i postavku o umetnosti vode.

Festivalski programi odvijaće se u prostoru nekadašnje robne kuće „Kluz“ u Masarikovoj ulici, Studentskom kulturnom centu, galeriji Narodne banke Srbije i na sceni teatra „Bojan Stupica“.

BEOGRAD, 2. decembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.