Jovanović: Kolektivnom igrom smo pobedili Makabi!

"Dogovorili smo se da odigramo srcem, jako, hrabro, agresivno, da poštujemo taktiku, da ne odustajemo kad imamo problem. Imali smo veliku pomoć navijača koji su nam pomogli da odigramo kako treba. Poštovali smo zajednički dogovor. Odigrali smo kolektivno, igrači koji su se istakli poenima trudili su se da budu oslonac", rekao je Jovanović posle meča.

Partizan je pobedio Makabi sa 74:71 u sedmom kolu Evrolige.

"Jako teška utakmica i svaka pobeda u našoj grupi je velika. Protiv ekipe koja svake godine ima ambiciju da ode u završnicu jako je lepo igrati. Posle tri dobijene, imali smo dve jako loše utakmice. Nema
mnogo vremena i utakmice se ređaju jedna za drugom i oporavak je vrlo mali. Dogodio nam se peh sa (Ejsi) Loom, a bez prvog plejmejkera jako je teško igrati",
rekao je trener Partizana.

POGLEDAJ VIDEO: Grobari protiv Makabija

Jovanović je istakaoda su on i igrači "presrećni" i da u tome treba da uživaju i da je Nikola Peković "učinio celu stvar boljom".

"Dobar je odnos Pekovića prema košarci. On je čovek koji je celu stvar učinio boljom. Verujem u tim koji ostaje, od njega su igrači mnogo dobrih stvari naučili, najmanje košarkaških i nadam se da će se to osetiti", kazao je Jovanović.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan srušio Makabi u Pioniru

Trener Makabija David Blat rekao je da je Partizan zaslužio pobedu, jer su njegovi igrači igrali predano i bez greške i počeli i završili utakmicu.

"Čestitam Partizanu, igrali su predano, sa dosta srca i dobili su veoma tešku utakmicu. Meč pokazuje koliko je teška grupa u kojoj se nalazimo", rekao je Blat.

On je istakao da atmosfera u Beogradu i Tel Avivu ne može da se nađe i zahvalio Nikoli Pekoviću i Džordanu Farmaru što su štrajk u NBA ligi iskoristili da dođu u Partizan i Makabi.

"Mislim da treba da odamo poštovanje Pekoviću i Farmaru zbog svega što su uradili za ovo vreme. Oni su odabrali košarku, da igraju igru, ne zbog novca. Obojica su ukazali veliku čast Partizanu i Makabiju i navijačima, kao i svima u Evropi. Obojica su odlični igrači i veoma kvalitetni ljudi. Zbog toga evropska košarka izgleda posebno", istakao je Blat.

POGLEDAJ VIDEO: Oproštaj Nikole Pekovića

Na pitanje kako će uticati na ekipe odlazak Pekovića i Farmara, Blat je rekao da u Partizanu Miroslav Raduljica i Raško Katić mogu da pokriju odlazak crnogorskog reprezentativca.

"Oko Farmara je mnogo komplikovanija situacija nego s Pekovićem, jer mi moramo naći igrača koji će ga zameniti. Obojica će se u NBA vratiti kao bolji igrači i ljudi i zaslužuju da odigraju jako dobro jer su, pre svega, odlični košarkaši", zaključio je Blat.

Beta

Pogledajte još