Peković: Žao mi je što odlazim!

On je dodao da će pre povratka u SAD i ekipu Minesote odigrati još jedan meč za Partizan, u nedelju u 10. kolu Jadranske lige protiv Budućnosti u Podgorici.

"Svi smo znali da će kad-tad doći rastanak, ali odlazim zadovoljan jer tim ima šansu da se plasira u Top 16 Evrolige. Stvarno mi je drago zbog svega što se dešavalo u prethodna dva meseca i pamtiću ih do kraja života. Obećavam da ću pratiti dešavanja iz Amerike", rekao je Peković novinarima posle utakmice 7. kola Grupe C Evrolige.

POGLEDAJ VIDEO: Peković posle Makabija

Iskusni centar vratiće se u SAD pošto je završen štrajk igrača NBA lige, ali je kazao da ne sumnja da će i posle njegovog odlaska crno-beli nastaviti s dobrim partijama.

"Partizan nije samo Nikola Peković. Nikada nije bio samo jedan čovek, već je to velika porodica. Još jednom kažem da mi je žao što idem, ali ne sumnjam u ove momke", rekao je Peković.

POGLEDAJ VIDEO: Oproštaj Pekovića i Grobara

On je dodao da će imati "veliki motiv" u meču protiv Budućnost, pošto nije dugo igrao u Podgorici.

Na pitanje novinara da li će se ponovo vratiti u Partizan, za koji je prethodno igrao od 2005. do 2008. godine, rekao je da se tako nešto "nikada ne zna".

"O tom potom, možda se opet vratim jednog dana. Vratiću se sigurno da sa igračima proslavim titulu", dodao je.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan pobedio Makabi

Peković je kazao i da bi od sadašnjih saigrača u NBA ligu poveo centra Raška Katića.

Bek crno-belih Dušan Kecman ocenio je da je ekipa protiv Makabija ostvarila "izuzento važnu pobedu".

"Koliko-toliko približili smo se krajnjem cilju. Ima još da se igra, ali najbitnije je da sve od nas zavisi. Ako pobedimo Šarlroa u gostima, možemo u Top 16", kazao je Kecman.

POGLEDAJ VIDEO: Grobari protiv Makabija

Najefikasniji igrač utakmice sa 22 poena Milan Mačvan kazao je da ima "još mnogo" do plasmana Partizana među 16 najboljih u Evropi.

"Ima još mnogo do Top 16 faze. Treba nadomestiti odlazak (Nikole) Pekovića, a treba još puno da se radi", rekao je Mačvan, koji u Partizanu igra na jednogodišnjoj pozajmici upravo iz Makabija.

Do druge faze takmičenja ostalo je da se odigraju još po tri utakmice u grupama, a Partizan će u 8. kolu Grupe C Evrolige igrati u gostima protiv belgijskog Šarlroa 8. decembra.

Beta

Pogledajte još