Praznik moćnih motora i lepih žena

Poslednjeg vikenda ovog meseca (od 27. do 29.juna) u Velikoj Plani biće organizovan Bike Show, tradicionalno okupljanje zaljubljenika u motore i motocikle iz Srbije i inostranstva, prvi put održano 1994.godine. 

Prvi dan Bike Show predviđen je za okupljanje učesnika u moto kampu u Radovanjskom lugu, u šumi gde je je ubijen vođa Prvog srpskog ustanka Karađorđe Petrović . 

Pored domaćih, na smotri će učestvovati i ljubitelji motora iz Republike Srpske, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske i Makedonije. 

- Motorijada je praznik mladosti, lepih motora, dobre rok muzike, dobrog pića i prelepih žena, koje su neizostavni deo ovog spektakla - kaže Planjanin Radovan Knežević. 

Drugog dana održava se izložba i nadmetanje u vožnji motorima, dok je za nedelju, 29. jun, planiran tradicionalni, impresivni defile svih učesnika kroz Veliku Planu, koji na ulice izmami većinu stanovnika ovog grada, smeštenog na 80. kilometru autoputa od Beograda prema Nišu. 

Sve tri večeri u Radovanjskom lugu održavaće se koncerti poznatih domaćih rok grupa.
 
Poslednjih godina Motorijada okuplja skoro 1.000 učesnika, a organizatori čekuju da će ovaj put taj broj biti premašen. 

Gostima koje ne privlači noćenje u krugu moto kampa, u višestoletnoj hrastovoj i bukovoj šumi, na raspolaganju stoji preko 600 ležajeva u hotelu "Plana", te motelima "Stari hrast", "Plana", "Krnjevo" i "Lozovička česma".

Pogledajte još