Zemunski brend - Viva Vox

U prepunoj sali gde je dosta slušlaca i stajalo, a capella hor Viva Vox nastupio je prvi put u Sava Centru. Svi koji su bili na koncertu slažu se u jednom da je ovaj muzički događaj nemoguće opisati jednom rečenicom. Neobični, drugačiji, razigrani, zanimljivi, scenski gledljivi, pa ako ste mislili da je koncert jednog hora dosadan i dobar za popodnevnu dremku grdno ste se prevarili.

Kako pevaju poslušajte ovde.

Skormni bez pretenzija da izigravaju velike zvezde, više u drugarskoj atmosferi Viva Vox vođen dirigentkinjom Jasminom Lovren, pokazuje kako veliki talenat i veliki rad pre ili kasnije dobiju svoju potvrdu. Toliko da bi se neki pitali pa da li su ovi ljudi iz Srbije, a jesu i to iz Zemuna.

Omladinski mešoviti hor iz Zemuna, čiji su članovi uglavnom studenti, a nekadašnji đaci Zemunske gimnazije, skormno i bez pompe gradili su put do uspeha.

Šarenolik repertoar hora u kojem možete bez sumnje pronaći vašu pesmu, ljudski glas kao najmoćniji instrument, dokaz su da ima dobre muzike i bez skupih muzičkih instrumenata i pojačala. I zvuče kao sa CD-a. Besprekoran nastup, moćni glasovi solista koji mogu da pariraju najboljim muzičkim zvezdama.

Fotografije sa koncerta pogledajte ovde.

Od "Oče naš" na svahiliju, do "Ameno" grupe "Era", kompozicije Abe "Mama mia", pa do panka i obrade grupe "Prodidži" do hevi metala i "Ramštajna". Maštovita i razigrana koreografija, pa mala humor pauza uz imitiranje Vimbldona i igre Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, svetlosni efekti, dens grupa kao gosti - možda je ovo pravi način da se dobra muzika približi publici.

A pevaju i himnu Lige šampiona... Iako ni jedan srpski klub nema uspeha u ovom takmičenju, Zemun ima sigurno svog dobrog takmičara u nekoj muzičkoj ligi šampiona.

Pogledajte još