Partizan izgubio od Ademar Leona

Utakmica je odgirana pred oko 1.000 ljudi u Beogradu, a najefikasniji u domaćem timu bili su Ivan Dimitrijević i Nenad Maksić sa po šest golova.

U pobedničkoj ekipi Antonio Robledo postigao je pet, a Adrijan Di Panda, Filipe Borhes i Martin Stranovski po četiri gola.

Partizan je ovogodišnji deo Lige šampiona završio bez bodova.

Rukometaši Partizana nisu dobro počeli utakmicu. Dozvolili su protivniku da se razigra i da prvo povede sa 5:1 i u 15. minutu sa 8:1. Tek tada golom Ivana Dimitrijevića crno-beli su se polako vratili u igru.

Boljom igrom u odbrani i sa manje promašaja do 28. minuta stigli su na 10:13, što je bila i najmanja prednost Ademara u prvom delu igre.

U nastavku meča Partizan je održao neizvesnost, ali nijednom nije uspeo da preokrene rezultat u svoju korist. Uvek kada bi se domaći rukometaši "primakli" na dva gola (31. minut 11:13, 44. minut 17:19), Španci bi sa nekoliko pogodaka u seriji i ponovo održavali prednost.

Crno-beli su u 54. minutu tako smanjili na 22:23, ali je zatim Ademar sa dva gola levog krila Martina Stranovskog ušao u sigurnu završnicu.

Partizan će naredni meč igrati 12. februara u gostima sa Kopenhagenom.

(old_image)

Trener Partizana Aleksandar Brković istakao je da njegova ekipa u svakom meču pokušava da pobedi.

"Danas smo izgubili od dobre ekipe. Loše smo počeli...Još puno vremena treba da prođe dok mi budemo konkurentni u ovom takmičenju. Do tada treba da imamo strpljenje. Ne želim sebi da priznam da je ovo naš maksimum u Ligi šampiona", rekao je Brković na konferenciji za novinare.

Trener Ademar Leona Isidoro Martinez naglasio je da je njegov tim osvojio važne bodove u Beogradu.

"Očekivao sam ovakvu utakmicu. Znali smo da se Partizan ne predaje do 60 minuta. Samo prvih 12 minuta nije ušao u ritam, a onda do kraja nismo imali dobijenu utakmicu. Partizan ima mlad tim i šteta je što ne igra u nekoj drugoj grupi Lige šampiona, jer bi pobedio dosta utakmica", rekao je Martinez.

Dvorana: Pionir. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Anatoli Novikov I Ruslan Parepilitsu (Ukrajina). Sedmerci: Partizan 4(2), Ademar 3(2). Isključenja: Partizan 10 minuta.

Partizan: Vasić, Milošević 4, V. Ilić, Minić, Mandić 2, Radanović, Dimitrijević 6, Maksić 6, Milić, Mršulja, Babić, N. Ilić, Kostadinović 1, Mešter, Marsenić 2, Potić.

Ademar Leon: Alamo, Kabanjas 1, Gonzales, Kandau 2, Gonji, Karu 1, Robledo 5, Dipanda 4, Losert, Benja 3, Krivošikov, Borhes 4, Pasarin 1, Stranovski 4, Čutura 2, Vasilja.

Beta

Pogledajte još