Čelsi i Valensija za šesnaestinu finala

Plasman među 16 najboljih klubova u Evropi iz tih grupa već su obezbedili Barselona, Milan, APOEL, Arsenal i Bajer iz Leverkuzena.

Čelsi i Valensija u međusobnom duelu Grupe E , koji se igra u Londonu, odlučiće ko će pored Bajera u šesnaestinu finala. Oba kluba imaju po osam bodova, dok su Nemci vodeći na tabeli sa devet. Bajer se u poslednjem kolu sastaje sa poslednjeplasiranim Genkom u Belgiji.

Susret Olimpika iz Marselja i Borusije Dortmund u Grupi F rešiće dilemu ko nastavlja takmičenje u Ligi šampiona, a ko se seli u Ligu Evropa.

Prvo mesto obezbedio je Arsenal koji ima 11 bodova i sutra u Pireju rasterećen gostuje kod Olimpijakosa. Grci su treći na tabeli sa šest bodova, jednim manje od Olimpika, a dva više od Borusije.

Kiparski APOEL napravio je najprijatnije iznenađenje ove sezone i u konkurenciji Zenita, Porta i Šahtjora obezbedio sebi plasman u narednu rundu takmičenja.

Pitanje je samo da li će izabranici srpskog trenera Ivana Jovanovića biti prvi ili drugi u Grupi G.

Kiprani imaju devet bodova i u poslednjem 6. kolu igraju sa Šahtjorom na svom terenu. Ukrajincima taj duel rezultatski ne znači ništa, pošto su osvojili samo dva boda i nemaju šansu ni da nastave takmičenje u Ligi Evropa.

Utakmica u Portu imaće mnogo veći značaj. Gostima iz Sankt Peterburga odgovara i nerešen rezultat da se plasiraju u narednu fazu, dok je Portugalcima neophodna pobeda. Zenit trenutno ima osam bodova, a Porto sedam.

U Grupi H posle pobede Barselone u gostima kod Milana u prošlom kolu postalo je jasno da će aktuelni šampion Evrope nastaviti takmičenje sa prve pozicije Grupe H. Milan je zauzeo drugo mesto, dok će poslednje kolo odlučivati ko će se preseliti u Ligu Evropa.

Češka Viktorija Plzenj ima četiri boda i biće sutra domaćin Milan, dok beloruski BATE Borisov ima dva boda i gostuje u Barseloni.

Sve utakmice počeće u 20.45, kao i one koje se u sredu budu igrale u 6. kolu grupa A, B, C i D.

Beta

Pogledajte još