Karim Rašid dizajnirao statuu za Hello Srbija ličnost godine

- Najzanimljivije mi je bilo to što su statue namenjene poznatim ličnostima, pa sam razmišljao o tome kakvu bi statuu oni voleli da dobiju - kaže Karim. - Nisam želeo da izgleda uobičajeno. Imao sam drugačiji pristup kreiranju u ovom projektu koji sam prihvatio sa velikim zadovoljstvom.

Statue koje je osmislio slavni umetnik egipatsko-britanskog porekla biće dodeljene u jedinstvenom kraljevskom kompleksu na Dedinju, što celu ceremoniju „Hello! Srbija ličnost godine“ („Hello! Serbia Person of the Year") čini posebno ekskluzivnom. Da sve bude u skladu sa glamuroznom svečanošću potrudiće se i voditeljski par, glumac Branislav Lečić i njegova supruga, voditeljka Nina Radulović-Lečić.

Karim Rašid je jedan od najplodnijih dizajnera svoje generacije. Uradio je više od tri hiljade dizajnerskih projekata i dobio više od tri stotine nagrada. Čuveni magazin "Tajm" nazvao ga je „najpoznatijim industrijskim dizajnerom u celoj Americi".

Njegovi radovi su zastupljeni u stalnim zbirkama četrnaest muzeja širom svijeta, uključujući „Muzej moderne umetnosti“ u Njujorku i „Muzej savremene umetnosti“ u San Franciscu, kao i centar „Pompidu“ u Parizu, a izlaže i u prestižnim galerijama širom sveta. Rašid je već deset godina vanredni profesor industrijskog dizajna i čest gost predavač na univerzitetima i konferencijama širom sveta.

Pogledajte još