Zamonašila se Karićeva majka

Danicu Karić zamonašio je vladika lipljanski Jovan, a ovom činu prisustvovala je cela porodica Karić osim Bogoljuba, za kojim je raspisana crvena poternica Interpola, a koji se, kako se pretpostavlja, krije u Rusiji, piše "Alo".

Danica Karić je na ovaj način ispunila, kako se priča, zavet dat svom suprugu Janićiju, koji je umro pre nešto više od godinu dana.

- Njih dvoje su se dogovorili da se onaj supružnik koji nadživi drugog zamonaši u ovom drevnom manastiru. Gospođa Karić je prema običaju sačekala da prođe godinu dana i potom je ispunila svoj zavet. Na taj način će zauvek ostati sa svojim suprugom, koji je sahranjen u Pećkoj patrijaršiji - kaže za "Alo!" portparol PSS-a Jadranka Tasić.

Sinovi Bogoljub, Dragomir, Sreten i Zoran su se složili sa željom svoje majke, koja se o tome sa njima dogovarala. Svečani čin monašenja upriličen je u subotu uveče uoči slave Svetog Vavedenja, a monahinju Angelinu je na monaški postrig, kako crkva naziva ovaj čin, izvela igumanija Pećke patrijaršije mati Fevronija.

Porodica Karić potiče iz Peći. Majka braće Karić u ovom ženskom manastiru, koji ima posebni status i nalazi se pod direktnom upravom mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, biće u molitvi zajedno sa monahinjom Irinom, bivšom Tadićevom suprugom, koja je u manastir otišla posle razvoda.

Pogledajte još