Jovanović: Čast mi je što sam trenirao Pekovića!

"Treneri kada sumiraju svoju karijeru obično počnu sa brojem trofeja. To je normalno i egzaktno. Ali, treneri presek svoje karijere mogu da naprave i tako što vide sa kojim košarkašima su radili. Meni je čast što sam jedan od retkih trenera koji je radio sa odličnim čovekom i igračem Nikolom Pekovićem", rekao je trener.

Jovanović je u Beogradu izašao pred novinare zbog predstojeće utakmice Evrolige, ali je povratak Pekovića u SAD naveo novinare da razgovaraju o centru koji je ove sezone bio najbolji igrač Partizana.

"Svi pričaju o poenima i skokovima, ali to je manje bitno. Ono što je važnije je ono što je doneo, a to su pravi odnos prema treningu, pravi odnos prema timu, pobednički mentalitet. To će teško izbledeti", rekao je Jovanović.

Trener Partizana bio je kao asistent u klubu kada je Peković prvi put došao u klub, 2005. godine, a novinarima je kratko sumirao karakter crnogorskog reprezentativca.

"Imao sam tu sreću da pratim razvoj Nikole, koji je kod nas došao kao momak, a otišao kao afirmisan igrač i jedan od najboljih igrača i centara u Evropi. Otišao je u Panatinaikos, postao prvak Evrope, otišao u NBA i vratio se kod nas potpuno isti", kazao je trener.

Jovanović je još jednom zahvalio Pekoviću što je odlučio da pomogne svom starom timu dok je trajao "lokaut" u NBA ligi i kazao da se ovim završava to poglavlje.

"Svakako da ćemo igrati nešto drugačije nego sad, ali mi smo i tim pravili bez njega. Sigurno je da će trebati vremena da se uhodaju igrači koje smo planirali za tu poziciju, ali imam potpuno poverenje u njih, kao i svi ostali u klubu, da će moći da nadoknade odlazak Pekovića", rekao je Jovanović.

Beta

Pogledajte još