Šoštar: Zbog novca ne igramo u Beogradu

U četvrtak će se u Super kupu sastati Partizan kao pobednik Evrolige i Savona koja je osvojila trofej u LEN kupu.

"Već smo jednom osvojili Super kup i za nas je ta utakmica veoma važna sa svih aspekata. Imamo priliku da se po drugi put popnemo na to postolje", rekao je Šoštar na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, utakmica se igra u Savoni, povodom otvaranja novog bazena.

"Krivo nam je što se utakmica ne igra u Beogradu. Osnovni razlog su bile finansije, jer domaćin snosi veći deo troškova od ekipe koja dolazi u goste. Nadam se da ćemo u periodu koji dolazi imati prike da igramo kod nas", rekao je Šoštar.

On je dodao da je situacija u kojoj se klub nalazi veoma teška.

"Mi jesno imali podršku Ministarstva i grada i ja se zahvaljujem na tome. Međutim, to nije dovoljno. Vaterpolo klubu Partizan treba da pomognu mnogi drugi činioci, da bi klub koji je prvak Evrope imao tretman kao što bi trebalo", rekao je Šoštar.

Predsednik vaterpolo kluba Partizan istakao je da je odlazak na sledeće utakmice doveden u pitanje i podsetio da je Vaterpolo savez podigao kredit kada je ekipa trebalo da ide na EP u Zagreb.

"Mi nismo savez i plašim se da ne bismo dobili kredit. Strah me je da nećemo moći da odemo na neku od sledećih utakmica. Prvak Evrope ne bi trebalo da bude u takvoj situaciji. Situacija je kritična, ali bi
lako mogla da bude rešena ako bi postojala dobra volja
", rekao je Šoštar.

On je objasnio da ne misli na podršku Ministarstva i grada Beograda, već na javna preduzeća i firme koje odvajaju sredstva za sport, ali se vaterpolo klub Partizan ne nalazi na njihovim listama ili je na dnu.

"Pre dva dana Partizan je osvojio 22 titulu u Kupu Srbije. Pokazali smo da smo dominantan klub na ovom prostorima. Siguran sam da će tako biti i ubuduće", rekao je Šoštar.

Beta

Pogledajte još