Jovanović: Biće teška utakmica u Belgiji!

"Čeka nas jako teška utakmica iz više aspekata. Oni su svoj cilj ostvarili plasmanom u Evroligu, tako da igraju jako rasterećeno. Dugo su zajedno i imaju mnogo stranaca", rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

Partizan je u prvih sedam kola zabeležio četiri pobede, a Šarlroa samo jednu.

"Imaju samo jednu pobedu, ali su sve utakmice bile 'egal', osim one sa Realom, koju su izgubili sa 20 razlike. Igračima neću da pominjem pritisak u smislu prolaska dalje, jer ova pobeda može to da nam omogući. Rezultat nas, međutim, obavezuje na to", objasnio je trener.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan pobedio Šarloa

Ako Anadolu Efes sutra pobedi Armani, Partizanu bi trijumf u Belgiji doneo plasman u Top 16.

"Ja lično stvarno ne gledam rezultate ostalih ekipa. Pratim samo moj tim kako igra i gledam naše šanse koje možemo da iskoristimo. Ne pravim pritisak na igrače. U Belgiji treba da misle samo na sebe i na svoju igru", rekao je Jovanović.

Što se tiče uloge favorita u meču u četvrtak, Jovanović je kazao da je to Partizan prema ostvarenim rezultatima do sada, ali da je sve ostalo na strani protivnika.

"Ne možemo sa ovim skorom da govorimo da nismo favoriti, ali je sve ostalo na njihovoj strani. Imali su prošle godine odlične rezultate, sve utakmice ove sezone bile su neizvesne, imaju svoju halu i publiku uz sebe", rekao je Jovanović.

(old_image)

Kapiten Petar Božić takođe je kazao da će utakmica biti jako teška, ali i da mu je drago što ekipa sama određuje svoju sudbinu.

"Utakmica će biti izuzetno teška, ali i jako važna rezultatski. Dobro je što držimo sudbinu u svojim rukama, ali znamo kvalitet protivnika i kako igra hrabro i rasterećeno", rekao je Božić.

"Znamo šta nas čeka. Svako voli da zbaci breme favorita sa svojih leđa, ali nam to ne dozvoljavaju rezultati koje smo do sada ostvarili u ovakvoj grupi. Naša javnost možda i ne zna, ali Šarlroa je jako dobra ekipa", rekao je Božić.

Partizan sutra putuje u Belgiju, a utakmica se igra u četvrtak od 20.30.

Beta

Pogledajte još