Konvencija Pokreta "Preokret" u Kragujevcu

"Ono što smo mogli to smo i uradili, pokrenuli smo stotine hiljada ljudi, preokrenuli opštine i gradove u Srbiji, u Evropi se priča o preokretu, ne kao stranačkom konceptu, već kao o obliku života", poručio je Jovanović na završnoj konvenciji povodom deklaracije "Preokret".

"To smo rekli onda kada nam je postalo jasno kako će se završiti ta nesrećna politika koja se u Srbiji vodi mimo ljudi i protiv ljudi, a to je činjenica koja se ne može sakriti medijskim blokadama i manipulacijama koje su karakteristične za ovaj trenutak isto kao '90-ih godina", rekao je lider LDP-a.

"Mi Evropu moramo ovde stvoriti, u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, na svakom mestu, a pre svega u nama, i ta Evropa nas obavezuje na istinu i na beskompromisnu politiku", poručio je Jovanović.

On je ocenio da je pogrešno uverenje da je Kosovo prepreka na evropskom putu Srbije i da može da ga proda za svoju evropsku ulaznicu.

"Ja u Evropu neću ići ni u Brisel, ni u Berlin, želim da živim Evropu u zemlji u kojoj sam rođen, i iako pre tri godine nismo bili zajedno, sada moramo da budemo zajedno, ne sme da se ćuti i sklanja u stranu", zaključio je lider LDP-a i pokreta "Preokret".

KRAGUJEVAC, 7. decembra 2011. (Beta)

Pogledajte još