Nadajmo se dobroj odluci EU

0

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da gradjani Srbije treba da se nadaju dobijanju statusa kandidata u EU u petak, 9. decembra, ali i da ne treba da se iznenade ako ishod bude drugačiji.

„Ako budemo dobili dvojku iz vladanja onda ćemo je dobiti više zbog podsticaja evropskim snagama i razumnim ljudima u Srbiji. Verovatno sa ciljem da se ne dozvoli strategija koja je uveliko na delu, a to je da se u Srbiji ponovo pravi neko liderstvo u haosu i nesreći“, rekao je Drašković kasno u sredu uveče u Kragujevcu na završnoj konvenciji povodom deklaracije „Preokret„.

On je istakao da „nismo mogli da izaberemo dramatičniji trenutak“ za dobijanje statusa kanidata, jer se istovremeno odlučuje o preustrojstvu same Evropske unije.

„Mi okupljeni u pokretu Preokret kažemo da bez formalnog priznavanja kosovske nezavisnosti, bez slanja ambasadora u Prištinu, da moramo sa tim Kosovom da uspostavimo odnose svestrane ekonomske, trgovačke, kulturne i druge saradnje po uzoru na odnose koji supostojali između dve nemačke države decenijama, bez priznanja, ili na odnose koji danas postoje između Kine i Tajvana“
, naveo je lider SPO-a.

BEOGRAD, 8. decembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.