Paroh negirao optužbe parohijana

LESKOVAC, 8. decembra 2011. (Beta) - Reč je o parohu iz sela Bunuški Čifluk u okolini Vučja, koji je u razgovoru za dopisnicom Bete zamolio da mu se ne pominje ime. Meštani koji su mu uputili protestno pismo oslovljavaju ga sa pop Bratislav ili pop Bata.

"Sve što su navodni predstavnici mesnih zajednica naveli u pismu i što su dodatno rekli novinarama je gnusna laž", rekao je paroh idodao da za osvećivanje uskršnje i slavske vodice parohijani dobrovoljno daju od 200 do najviše 500 dinara, a da negde taj obred obavi besplatno kada vidi da u "domaćinstvu vlada siromaštvo".

"Da sam ikada u životu dobio 2.000 dinara bio bih bogataš, a ja jedva preživljavam sa porodicom. Kada bi to bila istina, odmah bih tražio da se raščinim", kazao je paroh.

Neki od predsednika mesnih zajednica iz sela Mirošece, Todorovce, Čifluk Mira, Gornja Bunuša, Donja Bunuša i Radonjica, kao i meštani tih sela rekli su ranije Beti da paroh za usluge naplaćuje ipo 2.000 dinara, ali u zvaničnom pismu, naslovljenom na adresu paroha, stoji zahtev da se cena obreda smanji sa 500 na 200 dinara.

Pogledajte još