Biće iznenađenja na spisku igračica

0

Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije za žensku košarku Ana Joković rekla je danas da će se igračice reprezentacije okupiti u ponedeljak, 26. decembra, a da će na spisku selektorke Marine Maljković biti i iznenađenja.

Reprezentacija će se okupiti 26. decembra, posle čega slede četiri dana priprema u Kovilovu. Selektorka će u idući ponedeljak saopštiti spisak igračica, na kojem će biti par iznenađenja. Mogu da kažem da niko nije otkazao i da će na njemu biti najbolje igračice koje Srbija ima„, kazala je Ana Joković novinarima u „Kući košarke“ u Beogradu.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Francuskoj protiv selekcija Crne Gore, Poljske, Estonije i Švajcarske.

Grupa je neugodna. Hteli smo da izbegnemo Crnu Goru, dok o Poljskoj ne znamo mnogo toga. To nije ekipa iz vremena kada sam ja igrala, ali dok ne vidimo sastav ne znamo da li je jak protivnik ili ne. Švajcarsku i Estoniju, takođe, ne treba potceniti„, istakla je Jokovićeva.

Kvalifikacije za završni turnir u Francuskoj su od 13. juna do 14. jula.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine učestvovaće i muška košarkaška reprezentacija Srbije.

Potpredsednik KSS za mušku košarku Dejan Bodiroga rekao je da će dva ili tri meča u tom ciklusu reprezentacija igrati kao domaćin van Beograda.

Ima gradova koji su zainteresovani da ugoste nacionalni tim. Precizne odgovore moći ćemo da damo tek posle razgovora sa potencijalnim domaćinima utakmica i selektorom Dušanom Ivkovićem„, rekao je Bodiroga.

Reprezentacija Srbije plasman na završni turnir u Sloveniji pokušaće da izbori kroz kvalifikacionu Grupu A, u kojoj će od 15. avgusta do 11. septembra igrati protiv Crne Gore, Izraela, Estonije, Slovačke i Islanda.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.