Partizan osvojio Super kup Evrope

Tako su crno-beli trijumfalno završili godinu u kojoj su prethodno osvojili titulu prvaka Evrope, prvenstvo i kup Srbije i regionalnu ligu, u kojoj učestvuju klubovi iz Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Do drugog trofeja u Superkupu Evrope Partizan je stigao posle briljantne igre protiv pobednika LEN kupa. Italijani su pristali da snose sve troškove da bi se utakmica igrala na njihovom bazenu, ali su doživeli veliko razočaranje i pravi debakl.

Sedmostruki prvak Evrope pokazao je da je veoma moćan, bez obzira na to što je posle osvajanja Evrolige ostao bez petorice najboljih igrača i u najboljoj utakmici ove sezone zasluženo je stigao do novog trofeja.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan ubedljivo osvojio Super kup Evrope

Crno-beli su od početka bili u vođstvu i kontrolisali su igru i rezultat, a utakmici su "prelomili" u drugom delu druge četvrtine, kada su serijom od 3:0 stigli do četiri gola prednosti.

U drugom poluvremenu domaćini su bili nadomak jednog od najtežih poraza u evrokupovima, ali su igrači Partizana u poslednjoj četvrtini znatno smanjili tempo, pa je Savona na kraju izvukla koliko-toliko častan poraz.

Trostruki strelci za Partizan bili su Stefan Mitrović i Aleksandar Radović, a po jedan gol su dali Miloš Vukićević, Nikola Dedović, Milan Aleksić, Miloš Ćuk i Uroš Čučković.

Tri gola za Savonu postigao je Aikardi, Janović je bio dvostruki strelac, a jednom je Slobodana Sora savladao Goran Fjorentini 1.

FoNet

Pogledajte još