Uoči odluke o kandidaturi Srbije, ponovo blokirani Jarinje i Brnjak

Elektronski mediji i agencije javljaju da su barikade na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje ponovo postavljene i da je onemogućen prelaz vozilima. Današnja štampa najavljuje neizvesnu odluku o kandidaturi Srbije u EU. Idu li balvani i kandidatura zajedno?

Barikadu od drveća, kao reakciju na uklanjanje prepreke od šljunka na putu od Rudnice ka administrativnom prelazu Jarinje, postavili su predstavnici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, rekli su agenciji Tanjug u opštini Leposavić.

Prelaz Brnjak, od 17.30, ponovo u blokadi. Srbi preko puta, od Ribarića ka Brnjaku, postavili drva i preprečili obe kolovozne trake.

Meštani sa severa Kosmeta kod Jarinja usmeravaju vozače da ne koriste zvanični prelaz, već alternativni pravac.

Uoči odluke o kandidaturi Srbije

U međuvremenu, dan pre odluke EU o kandidaturi Srbije, nemački šef diplomatije pozvao je još jednom Srbiju da uradi više u odnosima sa Kosovom. Vestervele je rekao da njegova vlada još nije donela konačnu odluku o statusu kandidata. Zaključci Saveta ministara su uglavnom pozitivni, ali kandidatura ostaje neizvesna sve dok u petak o njoj ne budu razgovarali evropski lideri.

Pogledajte još