Prosinečki: Imaćemo dobar prelazni rok!

Stigli su već Perović i Mladenović, vratio se Trifunović, lako može da se desi da se vrate Lekić (neispunjavanje obaveza njegovog kluba) i Tošić (ne igra u Španiji), uz prvi tim će biti Ožegović (i veovatno još neki omladinac) a očekuje se i još bar nekoliko pojačanja. Na „skeneru“ su Maksimović, Kostić, Milivojević, Kojić..

"Da, želim trojicu igrača iz domaće lige. O imenima ne mogu, jer moramo da odigramo meč s Vojvodinom. Da se ne lažemo, tokom letnjeg prelaznog roka nismo imali dovoljno sredstava. Znate i sami da je klub morao da izdvoji sredstva za evropsku licencu, potrošili smo samo 200.000 evra. Očekujem da sada bude drugačije i da do 10. januara imam kompletan tim na raspolaganju. Ovde svi govore da je prvenstvo zavrešeno, ali ne mislim da je tako. Ako Partizan samo jednom kiksne stvoriće se euforija, ponovo će se pričati da imamo šansu da osvojimo titulu", rekao je Robi za "Novosti“ i prokomentarisao pisanja medija o Ninkoviću i Lukoviću.

"Vidim da se pominju Ninković i Luković… Ko ne bi voleo takve igrače, učesnike SP, ali pitanje je koliko je to realno."

Nakon Mladenovića, Zvezda je potpisala i povratnika Marka Perovića, a Prosinečki je zadovoljan takvim epilogom.

"Marko ima iskustvo, dobru levu nogu i zna da igra velike utakmice. Moraće da se izbori za mesto u timu. Za tri meseca treniranja sa nama nisam ga čuo, video sam samo da dobro radi. Zvezdaš je i to je važno. Nije dobro što smo protiv Partizana imali u timu samo jedno Zvezdino dete."

Na pitanje da li može Zvezda da se osloni na svoju decu u prvom timu, Robi kaže:

"Mora! To radi i Barselona koja ima milijarde. Važno je imati što više svoje dece, kao i to da u mlađim kategorijama igraju u istom sistemu, to počinjemo da radimo. A rezultat će biti da posle tog klinca u prvom timu nemaš čemu da učiš, već samo vidiš ima li kvalitet ili ne, a on već zna kako treba da igra na određenoj poziciji."

(old_image)


Šef struke je prokomentarisao i godinu uza njega.

"Za ovih godinu dana bilo je i dobrog i lošeg, oscilacija u igri i rezultatima o čemu govori i to da smo pre pola godine bili blizu titule, a danas imamo sedam bodova zaostatka. Sigurno da nije najbolje, ali Zvezda ima budućnost i nismo ni prvi ni poslednji koji prolaze kroz ovakav period. Bili su u istoj poziciji i veći klubovi i opet osvajaju trofeje. Verujem da ćemo i mi, a veruju i uprava i naši navijači. Ima mnogo prostora za napredak na svim nivoima i biće sve bolje. U predstojećem periodu će se još mnogo toga promeniti. Imamo u planu da i ekipu i klub učinimo stabilnim, pre svega po pitanju finansija i da Zvezda opet bude tamo gde joj je mesto."

Robi kaže da ima plan za budućnost.

"Imam plan i klub ima plan za budućnost. Želimo da napravimo dobru selekciju i dođemo do kontinuiteta što nam nedostaje. Hoćemo da dovedemo najbolje igrače iz Srbije i još neka pojačanja koja će podići kvalitet. Imamo materijala u ekipi i možemo mnogo da napravimo već ove sezone."


Pogledajte još