Mediji forsiraju zabavu iza koje ne ostaje trag

"U krajnjoj liniji, mladi nemaju neku odbranu, jer im ništa ni ne pomaže da bi zavoleli klasičnu muziku", rekao je Kolundžija agenciji Beta u intervjuu povodom nastupa na tradicionalnom decembarskom koncertu na Kolarcu u ponedeljak.

On je dodao da su najlepše teme napisane u klasičnoj muzici, ili su preuzete iz klasike koja je opet crpla inspiraciju iz raznog folklora, i da zato nije protivnik različitih metoda kojima se izvođači klasike danas služe da bi privukli više publike na svoje koncerte.

"Vidim mlade devojke koje su shvatile da moraju da budu zgodne, sem što moraju da sviraju dobro, i tako se bore za mesto pod Suncem. Spojile su mladost, lepotu i program koji publika prepoznaje i prave karijeru. Sve što ima dodira sa klasičnom muzikom ja podržavam, pa makar to bio i taj način", rekao je Kolundžija.

Na tradicionalnom decembarskom koncertu u ponedeljak uveče u Kolarcu, Kolundžija će nastupiti uz klavirsku pratnju Nade Kolundžije, a na programu je izbor popularnih dela Baha, Leklera i Krajzlera.

Kolundžija, koji je i osnivač Centra lepih umetnosti Gvarnerijus, inicijator je velikog takmičenja za mlade talente 17. decembra na Kolarcu, a na njegov poziv u istoj dvorani 25. decembra nastupiće jedan od najboljih mladih violinista današnjice Jurij Revič i poljski pijanista Pjotr Koščik.

BEOGRAD, 11. decembra 2011. (Beta)

Pogledajte još