Jovanović traži izbore što pre

0

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je u nedelju u Beogradu da izbore treba organizovati što pre i pozvao vladajuću koaliciju da jasno kaže koji je plan i šta želi da uradi sa severom Kosova i
evrointegracijom Srbije.

„Mi želimo dogovor o načinu na koji će se odvijati kampanja i o datumu izbora“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

On je istakao da su, ako nema jasnog plana vladajuće koalicije onajvažnijim pitanjima, izbori potrebni „već sutra„.

Vlast treba da jasno kaže šta je plan za sever Kosova i šta treba da se uradi da Srbija do marta postane kandidat za prijem u EU, ukazao je Jovanović i pozvao vlast da razgovara sa svim političkim i drugim relevantnim akterima u društvu.

Lider LDP je ocenio da se „vrhunski neodgovorno“ ponašaju lideri Demokratske stranke i Srpske napredne stranke – Boris Tadić i Tomislav Nikolić.

„Bežanjem ili prebacivanjem odgovornosti, nijedan problem neće biti rešen. Oni koji su na vlasti, dužni su da rešvaju probleme. Oktobra smo pozvali Tadića na dogovor, a odgovor smo dobili pre nego što smo završili poziv. To je poraz za Srbiju, a ne za LDP„, ocenio je Jovanović.

BEOGRAD, 11. decembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.