Tadić: Samo politika promena donosi glasove

"Samo vesnici promena mogu da donesu glasove. Promene ne donose političke kukavice, ni oni koji ne smeju da se izjasne o barikadama i Rezoluciji 1244", rekao je Tadić na sednici Glavnog odbora te stranke u beogradskom Sava centru.

Promene, kako je istakao, mogu da donesu samo oni koji su spremni i na odluke koje u tom trenutku nemaju podršku građana.

Tadić je kazao da je to misija i vrednost DS u kojoj "ne postoji niko ko nije rizikovao svojim životom, a jedan od njih bio je i pokojni premijer Zoran Đinđić".

On je rekao da procesi kriminalizacije potiču iz 1990-ih godina, a da su najveće afere bile u vreme vlade Vojislava Koštunice, navodeći aferu VAC, Kolubaru.

"Moramo da koračamo napred i u situaciji teške ekonomske krize i problema nasleđenih iz prošlosti", istakao je Tadić navodeći da svi koji obećavaju investicije, blagostanje i berićet, obmanjuju javnost.

Tadić je ocenio da je ostavka funkcionera te stranke Božidara Đelića na funkciju potpredsednika Vlade Srbije za evropske integracije, "visoko moralan čin" i zahvalio Đeliću za zalaganje u priblizavanju Srbije EU.

Đelićev stav je, kako je ocenio, dokaz da je stranka spremna da se menja, rekao je Tadić i podvukao da očekuje će ta politika dobiti podršku građana.

BEOGRAD, 11. decembra 2011. (Beta)

Pogledajte još