Ego Beyond, Nenad Marjanović

Bili smo na promociji, žurci, zezanju… povodom izlaska fotomonografije Nenada Marjanovića "Ego Beyond", sve zajedno s izložbom crno-belih fotografija aktova u petak, 27. juna 2008. u novom "Poršeovom" salonu na Zrenjaninskom putu.

I odmah moram reći da je mesto za promociju savršeno izabrano. Zdravo je s vremena na vreme izaći iz konvencija klasičnog galerizma. I baš je osvežavajuće, a organizatori su svoj deo posla, kako vidim, savršeno uradili (nikako odradili).

Pošto je promocija trajala samo jedno veče, i ako ne uspete da dođete do fotomonografije, više o Nenadu Marjanoviću možete saznati na www.nenadmarjanovic.com 

Veliki format, tvrdih korica, visokokvalitetna štampa, dizajn Slavimira Stojanovića, uz likovni osvrt - opis Bratislava Pantelića, pod naslovom “Ego and Ethos”. Treba pročitati.

I 119 (ili 120, uvek se negde pri kraju brojanja malo zbunim) lepih, a kad kažem lepih, kažem lepih u naj-naj-najširem značenju te reči, gledaju vas pravo u oči ili vas uopšte ne gledaju.
E sad, kako znam da ih ima tačno 119? Pa to je bar lako - izbrojao sam grudi i podelio sa dva. Pitam se šta bi tek bilo da sam bio odlikaš. Plus desetak fotografija velikog formata devojaka koje vas gledaju sa zidova "Poršeove" "galerije".

Uf … sve to uz puno viskija, vina, crnog i belog, "koka-kolice" i ostalih osvežavajućih napitaka, u dobrom i finom društvu, uz, uz... staru dobru rokenrol rokačinu `70-ih,`80-ih - Hendriks, "Doors", "Stepenwolf Wild". Otkad nisam čuo "Born To Be Wild" iz filma "Easy Ryder".

Tu je knjiga, fotografije, modeli, viđeni i ugledni gosti iz sveta kulture, umetnosti i mnogo šire.

Postaje opasno. Kod kuće me čekaju žena i sitna deca, pa da ne bih spavao u parku, odoh ja lepo kući s knjigom u ruci.

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još