Patka svira sa Štenadima i Kravama!

Na klupskoj turneji, kojom članovi Pekinške patke žele da se ponovo (i bukvalno) približe publici i vrate pank korenima kao na početku karijere, bend će nastupiti i u klubovima "DFK" u Banja Luci 15. decembra i zagrebačkom "Boogaloo" 16. decembra.

Slede 23. decembra "Zeleno zvono" u Zrenjaninu, 25. decembra sarajevska "Cinemas Sloga" i na kraju, posle Beograda, 30. decembra klub "Medium" u Osijeku. (na kraju teksta su linkovi za klubove)

"Ovo je baš dobra fora - 'Back to the roots'. Želimo svirke u nekoliko dobrih oznojanih klubova, gde bi ponovo osetili onaj početnički adrenalin. Tako bi i fanovi možda mogli bez frke da se popnu na stejdž i zapevaju sa nama", kaže pevač Nebojša Čonkić-Čonta.

Na koncertu u DOB-u, u velikoj sali, koju često karakteriše atmosfera velikog kluba, Patki će predgrupe biti mlađe pank kolege iz Bačkog Petrovca Lude Krawe, koje će iskoristiti priliku da predstave sveži internet EP "Reinkarnacija", i beogradska Bolesna štenad poznata po angažovanom singlu "Infostan".

Pekinška patka okupila se prošlog proleća da proslavi 30 godina kultnog singla "Bila je tako lijepa" trijumfalnim koncertima u prepunoj bašti SKC-a u Beogradu i zagrebačkom Boogaloo, kao i festivalskim nastupima u Zrenjaninu, Skoplju i na "Koncertu godine" u matičnom Novom Sadu.

Bend je prošlog decembra iznenadio fanove CD i internet singlom "Un ano de amor" (Long Play izdanje), prvim diskografskim novitetom još od legendarnog albuma "Strah od monotonije" (1981).Usled geografske razdvojenosti pevača Čonte, basiste Marinka Vukmanovića-Mareta i gitariste Zorana Bulatovića-Baleta, Patka je neplanirano svirački mirovala veći deo ove godine, a iz istih razloga klupska turneja planirana za kraj leta, konačno će ipak biti održana sada u decembru.

"Meni je prošle godine bilo sjajno, velike bine na zadnja tri koncerta, 15.000 ljudi...nas trojica ponovo zajedno, Čonta peva sjajno, Bale svima diže adrenalin. Robert (Radić za bubnjevima) koji je fenomenalno zakucavao. Ali sam se takođe osećao i nekako 'korporativno'. Daleko od publike. Pa nismo mi baš estrada! Baš to i nije skroz pank? Znam da klubovi nisu baš isplativi, ali naš luksuz je da u ovome nikada nismo bili zbog para, nego zbog same svirke, dobrih riba i putovanja... druženja i zajebancije. Mi nikada nismo od ovoga plaćali račune, da bi morali zbog toga nekome da se uvlačimo", objašnjava Mare.

Long Play

Pogledajte još