Marina Maljković objavila širi spisak

"Ovo prvo okupljanje je pre svega upoznavanje, serija sastanaka, razgovora, jedan na jedan situacija, gde će svakoj košarkašici prezentovan program šta se od nje očekuje, gde će biti upoznata sa mojim načinom rada", rekla je Maljkovićeva novinarima u Beogradu.

Selektorka je za okupljanje koje će trajati od 26. do 29. Decembra pozvala čak 20 igračica, što joj, kako je rekla, omogućava da spreči moguću grešku.

"Hvala Savezu što mi je omogućio da imam ovoliko igračica, jer mi to omogućava da sprečim eventualnu grešku. Želim da mirno spavam u svakom trenutku. Da bismo došli do konačnih 12 igračica, imamo samo ovo jedno okupljanje od nekoliko dana u Kovilovu, a nakon toga slede osnovne pripreme, pa kvalifikacije", objasnila je Maljkovićeva.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2013. godine počinju 13. juna, a ekipa će se za pripreme okupiti krajem aprila. Srbija je u grupi sa Crnom Gorom, Poljskom, Estonijom i Švajcarskom. Dve prvoplasirane ekip plasiraće se na kontinentalni šampionat.

"Reprezentacija je uvek bila najbolja priča, u smislu da dobar igrač trenira sa odličnim, i da se tako na najbolji mogući način vidi šta je najbolje. Srećna sam, kao što sam i rekla nekoliko puta, što će se utakmice kvalifikacija igrati po celoj Srbiji. Dobro je i što ćemo na gostovanjima imati dosta naših navijača", rekla je Marina Maljković.

Selektorka je kazala da ovo nije kompletan spisak potencijalnih reprezentativki.

"Pored ovih košarkašica postoji još desetak igračica koje intenzivno pratim, kako u inostranstvu tako i u našim ligama. Imale smo sreću da su naše igračice imale dosta solidne učinke, bolji nego prethodnih godina u svojim klubovima. Ostaje drugi deo sezone da vidimo i tih desetak imena. Mislim da će igračice koje su najbolje u Srbiji, uz trenažni proces biti još bolje", rekla je selektorka.

Na spisku Marine Maljković nalaze se: Ivanka Matić, Jelena Maksimović, Maja Miljković, Miljana Bojović, Sonja Petrović, Jelena Milovanović, Ana Dabović, Jovana Rad, Milica Mićović, Marija Prlja, Sara Krnjić, Adrijana Knežević, Kristina Baltić, Milica Dabović, Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Saša Čađo, Tijana Ajduković, Nevena Jovanović, Biljana Stjepanović.

Beta

Pogledajte još