Anđelininom filmu nagrada američkih producenata

0

Film "U zemlji krvi i meda" Anđeline Džoli dobio je nagradu Stenli Krejmer koju dodeljuje Udruženje američkih producenata, objavljeno je na filmskom sajtu Dedlajn.

Priznanje će producentima filma biti uručeno na svečanoj dodeli nagrada udruženja producenata, 21. januara u Beverli Hilton hotelu u Los Anđelesu.

Nagrada Stenli Krejmer ustanovljena je 2002. kao priznanje filmovima, producentima ili drugim pojedincima za doprinos skretanju pažnje na provokativne društvene teme.

Kao reditelj i producent, Krejmer je bio tvorac brojnih klasika američke kinematografije, kakvi su „Pobuna na brodu Kejn“, „Tačno u podne“, „Prkosni“ i „Pogodi ko dolazi na večeru“.

Među ranijim dobitnicima nagrade su filmovi „Hotel Ruanda„, „Neugodna istina“ i „Antoan Fišer“, a priznanje je ove godine pripalo Šonu Penu, koji je tako postao prvi pojedinac dobitnik te nagrade.

Producenti filma „U zemlji krvi i meda“ su Anđelina Džoli, Tim Hedington, Grejam King i Tim Mur.

„'U zemlji krvi i meda' je izuzetan film koji prikazuje kompleksnu ljubavnu priču u vreme rata u Bosni. Ovaj film istinski ilustruje nasleđe Stenlija Krejmera“
, naveli su predsednici Udruženja američkih udruženja producenata Hok Koh i Mark Gordon.

Film govori o ljubavi između Srbina i Muslimanke pre rata u Bosni. Par se u ratu sreće u drugim okolnostima – on je oficir, a ona njegova zarobljenica.

Anđelina Džoli i njeni koproducenti naveli su u saopštenju da su počastvovani nagradom.

Film „U zemlji krvi i meda“ biće na programu američkih bioskopa od 23. decembra.

LOS ANĐELES, 14. decembra 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.