U Južnoj Africi uhapšen Arkanov ubica

0

Ubica Željka Ražnatovića Arkana, Dobrosav Gavrić, koji je u bekstvu od 2006, uhapšen je u Južnoj Africi i pojaviće se sledećeg meseca pred sudom zbog optužbi za posedovanje droge, piše u sredu list Nju ejdž (New Age), a prenosi agencija Rojters.

JOHANESBURG, 14. decembra 2011. (Beta) – Dobrosav Gavrić osudjen je 2006. na 30 godina zatvora za ubistvo Arkana, ali je od tada u bekstvu.

List Nju ejdž navodi da je identitet Gavrića rasvetljen tokom policijske istrage o ubistvu jednog čoveka iz Kejptauna, povezanog sa organizovanim kriminalom.

List navodi da Gavrićev identitet ne bi bio otkriven da policija nije zaustavila njegov automobil posle pomenute pucnjave u kojoj je i sam Gavrić ranjen, i u njegovom džepu otkrila kokain.

Otisci prstiju Gavrića poslati su na verifikaciju Interpolu i, kako navodi južnoafrički list, očekuje se da Srbija zatraži njegovo izručenje kako bi odslužio kaznu.

Arkan, koji je pred Haškim tribunalom optužen za zločine protiv čovečnosti počinjene tokom rata u Bosni 1992-95, ubijen je 15.januara 2000. u holu beogradskog hotela Interkontinental. Arkanovi „Tigrovi“ bili su jedna od najozloglašenijih paravojnih formacija koje su delovale tokom rata u Bosni.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.