Nema materijala za hitne operacije

0

Klinika za vaskularnu hirurgiju Kliničkog centra u Nišu nema neophodne materijale za operacije zbog čega se pacijenti upućuju u Beograd, rečeno je agenciji Beta u toj klinici.

NIŠ, 15. decembra 2011. (Beta) – „Nedostaju nam materijali za urgentne operacije. Nemamo veštačke krvne sudove ni za najhitnije slučajeve. Pacijente šaljemo za Beograd što višestruko uvećava sve troškove“, rekao je za agenciju Beta Milan Jovanović sa niške Klinike za vaskularnu hirurgiju.

Prema njegovim rečima, ne mogu da se obavljaju ni rutinske operacije zbog nedostatka veštačkih krvnih sudova i katetera zbog čega su pacijenti ugroženi.

„U isto vreme na kardiohirurgiji ne postoji problem sa neophodnim materijalima, pa ispada da su naši pacijenti diskriminisani“, rekaoje Jovanović.

Vršilac dužnosti direktora KC Niš Borislav Kamenov potvrdio je za Betu da postoji problem na Klinici za vaskularnu hirurgiju, ali da se nabavka obavlja preko republičkog zdravstvenog fonda.

On je kazao da su republičkom fondu uputili zahtev za nabavkumaterijala i da sve čine kako bi rešili problem na niškoj Kliniciza vaskularnu hirurgiju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.