Film Anđeline Džoli već nominovan za Zlatni globus

0

Prvi film Andželine Džoli "U zemlji krvi i meda", samo nekoliko dana nakon premijere, već je nominovan za najbolji film na stranom jeziku za nagradu Zlatni globus.

Najviše nominacija, ukupno šest, za prestižnu američku nagradudobio je francuski film „The Artist“ Mišela Hazanavičiusa, dok je film „Potomci“ (The Descendants) Aleksandra Pejna osvojio pet nominacija.

Osim Hazanavičiusovog filma, i „Potomci“ (The Descendants), za nagradu zanajbolju filmsku dramu nadmetaće se „Služavke“ (The Help), „Hugo“, „Martovske ide“ (The Ides of March), „Formula uspeha“ (Moneyball) i „Ratni konj“ (War Horse).

Filmovi „50/50“, „The Artist“, „Deveruše“ (Bridesmaids), Vudi Alenova „Ponoć u Parizu“ (Midnight in Paris) i „My Week with Marilyn„, nominovani su za nagradu za najbolju filmsku komediju/mjuzikl.

Nominacije za najboljeg glumca u drami dobili su Džordž Kluni za ulogu u filmu „Potomci“, Leonardo di Kaprio za „J. Edgar“, Majkl Fasbender za „Sram“ (Shame), Rajan Gosling za „Martovske ide“ i Bred Pit za „Formulu uspeha“.

Za najbolje glumice u drami nominovane su Glen Klouz za „Albert Nobbs„, Viola Dejvis za ostvarenje u filmu „Služavke“ (The Help), Runi Mara za „Muškarci koji mrze žene“ (The Girl with the Dragon Tattoo), Meril Strip za „Čeličnu damu“ (The Iron Lady) u kome igra Margaret Tačer, i Tilda Svinton za „We Need to Talk About Kevin“.

Nominacije za režiju pripale su Vudi Alenu za „Ponoć u Parizu“, Džordžu Kluniju za „Martovske ide“, Mišelu Hazanavičiusu za „The Artist“, Aleksandru Pejnu za „Potomke“, i Martinu Skorsezeu za „Hugo“.

Dodela Zlatnog globusa biće održane 15. januara 2012. godine.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.